Boren in tegels

Gaten boren in tegels is iets anders dan boren in een betonnen of gestucte muur of vloer. Tegels zijn vaak voorzien van een gladde glazuurlaag waar stukjes vanaf kunnen springen. Bovendien is er gevaar op breuken, waardoor er na de boorklus een scheur in de tegel achterblijft. DeBetonboorder.nl legt u in een paar tips graag uit hoe u het best in een tegel kunt boren. Uiteraard kunnen wij die klus ook voor u uitvoeren als u dat liever heeft.

Boren in tegels

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u geïnteresseerd in onze diensten en wilt u graag een prijsopgave ontvangen? nWij zorgen ervoor dat uw klus netjes wordt uitgevoerd!

Offerte

Hoe gaat u te werk

Wanneer u iets wilt ophangen in een natte ruimte moet er vaak worden geboord in tegels. Met een paar simpele handigheidjes is dat goed en secuur te doen. Hieronder zetten we kort een paar punten uiteen waar u op kunt letten. De belangrijkste blijft: boor voorzichtig.

Ook de keuze van de boor is van belang. Met de juiste boor is boren in tegels goed te doen. Hiervoor bestaat de speciale tegelboor. Deze is ervoor gemaakt. Tegelboren hebben een scherpe punt, waardoor je niet hard hoeft te duwen om door een tegel heen te boren. Als je door de tegel heen bent kun je een ‘normale’ boor gebruiken. En let op: zet de klopfunctie van de boor uit tijdens het boren in de tegel. 

Voorkom scheuren en barsten

Boor je door gladde glazuurtegels, dan kan het voorkomen dat het glazuur gaat spatten. Dit is gemakkelijk te voorkomen door voorzichtig en recht te boren. Voorkom ook dat de boor wegschiet. Wat kan helpen is om een stukje schilderstape op de tegel te plakken op de plek waar het gat geboord moet worden. Dit geeft grip en houdt het glazuur vast.

Vermijd bij het boren de voeg. Soms kan het niet anders dan er toch doorheen te gaan. Maar het gat is minder stevig dan in de tegel zelf. Ook maakt een gat dat in de voeg en een stukje tegel zit, de tegel zwakker.

Mocht de boor warm worden kun je hem koelen. Dat kan gemakkelijk, bijvoorbeeld met een plantenspuit. Voornamelijk bij harde tegelsoorten kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Koel hierbij voorzichtig de tegel en de boor met een beetje water.

Wij helpen u graag

Mocht u de werkzaamheden liever laten uitvoeren door een vakman staan wij uiteraard voor u klaar om te boren in tegels. Hieronder kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Binnen 24 uur hoort u van ons en bespreken we uw vraag of klus door. Als het nodig is kan er vaak al binnen enkele dagen een vakman bij u voor de deur staan. Wij hanteren duidelijke en eerlijke prijzen, die we vooraf met u bespreken. Achteraf ontvangt u dan een factuur van ons voor de uitgevoerde werkzaamheden.

DeBetonboorder.nl

De vakmensen van DeBetonboorder.nl werken door heel Nederland, altijd met ervaren betonboorders bij u uit de buurt. Zo zijn zij u snel van dienst. Wij hopen natuurlijk dat u geïnteresseerd bent geraakt in onze diensten We horen graag meer van u. Naast betonboren zijn wij ook gespecialiseerd in betonzagen, vloeren schurenbeton slopen, betonfrezen en koppensnellen. Wij werken voor zowel de particulier als de aannemer. In alle gevallen staat u als klant centraal.

Hoe werkt het?

 • Bestel

  Klik op de button “Bestel uw vakman”, vul uw gegevens in en beschrijf de gewenste werkzaamheden.

 • Agenda

  Geef in het bestelformulier de gewenste datum voor de werzaamheden aan ons door.

 • Bevestiging

  Binnen 24 uur wordt er persoonlijk contact met u opgenomen om de afspraak te bevestigen.

 • Uitvoering

  De betonboorder komt de door u opgegeven opdracht bij u uitvoeren!

 • Betalen

  Achteraf krijgt u een factuur die u indien wenselijk met iDEAL kunt voldoen. Een standaard opdracht is €150,- excl BTW.


Onze kracht

 • 100% vakmensen

 • Alle soorten gesteente

 • Eerlijke prijs

 • Flexibele service

 • Uitstekende klanttevredenheid


Wat kunnen wij?

Betonboren Amsterdam

Boren

Heeft u ergens in huis een gat nodig door een wand of vloer? De betonboorder boort stofvrij alle benodigde gaten voor u!

Meer info boren

Betonzagen Amsterdam

Zagen

Bent u op zoek naar iemand die door steen en beton kan zagen? Bij de betonboorder zijn sparingen/openingen zo gezaagd!

Meer info zagen

Betonfrezen Amsterdam

Frezen

Wilt u uw leidingen netjes in uw muur wegwerken? De betonboorder is gespecialiseerd in het frezen van sleuven!

Meer info frezen

Slopen Amsterdam

Slopen

Is er iets dat gesloopt moet woren? De betonboorder bezit de juiste gereedschappen en laat het daarnaast netjes achter!

Meer info slopen


Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij in uw situatie kunnen betekenen of heeft u nog aanvullende vragen? Vult u dan het contactformulier in. Na het insturen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen. Contact opnemen en offertes aanvragen is geheel vrijblijvend.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!