4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Trapgat laten maken in beton

Wij helpen u graag bij het maken van een trapgat in beton. Daarbij werken we door heel Nederland op een klantvriendelijke en snelle wijze. Wij hanteren heldere prijzen die van tevoren duidelijk worden gecommuniceerd. 

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Trapgat laten maken in beton

Het maken van een nieuw trapgat in een betonnen plafond of vloer is specialistisch werk. Wij maken dagelijks trapgaten in beton en hebben over de jaren heen ons werkproces geperfectioneerd. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat het werk zo soepel en schoon mogelijk verloopt. Het blijft natuurlijk wel zwaar en grof werk, en het zal gedurende de werkzaamheden wel wat lawaai opleveren. In de video hier naast kunt u zien hoe wij te werk gaan en wat er bij komt kijken als u een trapgat in een betonnen vloer laat maken.

Trapgat met verstevigende stalen constructie

Constructie niet verzwakken

Aangezien u zich natuurlijk wel veilig moet voelen in uw eigen huis, is het belangrijk dat het zagen van een gat in uw betonnen vloer, de constructie niet teveel verzwakt. Wanneer dat wel zou gebeuren kan het als gevolg hebben dat deuren gaan klemmen, of dat er scheuren in de muur ontstaan. In de meest extreme gevallen kan het zelfs zo zijn dat er instortingsgevaar kan dreigen. Met onze ervaren vakmensen zorgen we er voor dat uw huis constructief helemaal veilig nadat de werkzaamheden uitgevoerd zijn. Mocht daar een versterkende staalconstructie voor nodig zijn dan kunnen we dat ook in-house toepassen.

Een totaalpakket met trapgat, trap en aftimmering

Wij kunnen naast alleen een trapgat in beton ook een totaalpakket leveren als u dat wenst. Behalve een trapgat, heeft u ook een nieuwe trap nodig. Daarnaast moet uw nieuwe trapgat ook nog afgetimmerd worden met bijvoorbeeld een dagkantplank, nadat de nieuwe trap is geplaatst. Als er geen dagkantplank wordt geplaatst, dan kijkt u namelijk nog tegen het ruwe beton aan. Het maken van een trap besteden we uit, maar hierdoor kunt u wel contact hebben met maar één partij als u dat fijner vindt. Heeft u liever simpelweg een aanrader voor een goede trappenleverancier? Dan kan dat ook!

Andere constructieve werkzaameheden zoals het maken van trapgaten
Zagen in de vloer met het juiste gereedschap

Gebruiken van het juiste gereedschap

Bij het maken van een trapgat in een betonnen vloer is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Niet alleen werkt dat voor onszelf fijner, maar hierdoor kunnen we het werk sneller en schoner uitvoeren. Hierdoor zit u minder lang met lawaai, en ziet het resultaat er nóg beter uit! Afhankelijk van de aard van de klus kiezen wij het best geschikte gereedschap.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Kunnen jullie gaten maken in alle materialen?

Beton en natuursteen zijn de hardste materialen die in de bouw worden gebruikt. Wij zijn er in gespecialiseerd om in deze harde materialen te werken en gaten te maken. In alle materialen zachter dan dit kunnen wij uiteraard ook gaten maken. Dit kan bijvoorbeeld steen, gips of gasbeton zijn. Wanneer een verdiepingsvloer van hout is, dan is het gangbaar dat de trappenleverancier zelf het gat maakt.

Trapgat in een betonnen vloer
Kosten van een trapgat met een houten trap naar zolder

Kosten van een trapgat in een betonnen vloer

De kosten voor een trapgat in een betonnen vloer zijn uiteraard situatie-afhankelijk. Wel kunnen we u wat indicatieprijzen geven, zodat u weet waar u ongeveer aan moet denken. In de meest voorkomende situatie kunnen wij al een trapgat realiseren voor €1975,- exclusief btw. Hiervoor storten wij ook het oude vlizotrapgat dicht met gewapend beton. In de meeste situaties waar er een staalconstructie moet worden geplaatst komt er een meerprijs tussen de €1200,- en €2500,- exclusief btw bij kijken. Bent u benieuwd naar een vrijblijvende offerte voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Voorzieningen op locatie voor een trapgat in beton

Voor het maken van een trapgat gebruiken we elektrisch hak- en zaaggereedschap. De betonzaag koelen wij met water. Door water te gebruiken verminderen we ook de stofvorming door het zagen. In de meeste huizen is stroom en water wel beschikbaar, maar mocht dit bij u niet het geval zijn dan kunnen we hiervoor voorzieningen treffen. We kunnen bijvoorbeeld een aggregaat meenemen. Mocht dit nodig zijn, dan horen we dit wel graag van tevoren.

Trapgat voorkom leidingen beschadigen

Voorkom het beschadigen van leidingen

In muren, vloeren en plafonds zitten vaak allerlei leidingen weggewerkt. Door goed om u heen te kijken kunt u van te voren soms wel inschatten waar leidingen lopen. Bij het maken van een trapgat kan het niet altijd voorkomen worden dat er bijvoorbeeld elektriciteitsleidingen doorgezaagd worden. Als er bijvoorbeeld een centraaldoos in het plafond zit op de plek waar wij het gat gaan maken dan kan het fijn zijn om alvast een elektricien in te plannen na onze werkzaamheden. U kunt ook een leidingzoeker gebruiken, maar deze werken helaas vaak niet goed in gewapend beton.

Vlizotrap dichtstorten

In meeste gevallen is het ook wenselijk om het vlizotrapgat dicht te storten. Wanneer dit nodig is nemen wij dit mee in onze offerte. We storten het vlizotrapgat dan weer dicht met gewapend beton. Het dichtstorten doen we dan op dezelfde dag. Wanneer het nieuwe beton is uitgehard dan halen we de stempels en de bekistingsplaat weer op.

Vlizotrapgat dichtstorten met gewapend beton

Stofvorming en puin

Bij het zagen en uithakken van een trapgat in een betonnen vloer ontstaat er natuurlijk wel wat puin, stof en zaagwater. Wij plaatsen onder het te maken trapgat een bak zodat het meeste puin, stof en zaagwater wordt opgevangen. Onze ervaren vakmannen weten precies met hoeveel water zij moeten zagen om deze effecten te minimaliseren. Hierdoor heeft u uiteindelijk het best mogelijke resultaat!

Onze werkwijze

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze diensten, dan kunt u via ons bestelformulier of over de telefoon contact met ons opnemen. Wij streven er naar om op werkdagen binnen 24 uur iets van ons te laten horen. Dan kunnen we u het gehele proces uitleggen, en vrijblijvend een offerte maken voor uw situatie. Wij werken voor zowel particulieren, MKB’ers en aannemers

Onze werkzaamheden

Behalve een trapgat maken in beton legt DeBetonboorder.nl zich toe op een heleboel andere werkzaamheden die allemaal met beton te maken hebben. Zo kunt u ons benaderen voor beton slopenbetonfrezenbetonzagen en zoals de naam al zegt: betonboren. Ook koppensnellen, dakramen plaatsen en vloeren schuren behoren tot onze specialiteit. Vraag hieronder makkelijk en vrijblijvend een offerte aan en we denken graag met u mee over het klaren van uw klus.

FAQ

Ik weet niet of het constructief verantwoord is om een trapgat te laten zagen, kunt u mij hierbij helpen?

Zeker! Wij kunnen vaak aan de hand van foto’s al bepalen of er zomaar een gat in de vloer gemaakt kan worden. Het maken van het gat is altijd mogelijk, alleen soms is er staal voor nodig om de vloer te ondersteunen zodra het gat er in zit. Hiervoor hebben wij goedgekeurde standaardoplossing. Indien het gaat om grotere gaten of afwijkende situaties kunnen wij dit samen met een constructeur. Neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Kunt u ook een constructieberekening voor mij maken?

Zeker! Echter is een constructieberekening niet altijd nodig. In sommige gevallen vereist de VVE of de gemeente een constructieberekening. Wij hebben een vaste constructeur waarmee wij werken. Vaak is de constructieberekening binnen een week binnen.

Komt er iemand langs om de situatie te bekijken?

Omdat wij graag concurrerend willen zijn in onze prijzen proberen we dit te voorkomen. We proberen daarom altijd eerst met videobellen of met foto’s te kijken of wij een duidelijk genoeg beeld kunnen krijgen van de situatie. In de meeste gevallen kunnen wij een offerte maken zonder langs te komen. Mocht dit nou lastig zijn kunnen we natuurlijk altijd een afspraak maken.

Kunt u een vrijblijvende offerte voor mij maken?

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend. Wij streven er ook naar om altijd een vaste prijs voor de werkzaamheden neer te leggen, zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Hoe werkt de betaling bij u?

Wij sturen altijd achteraf een factuur via de email. Op de factuur staat ook een QR-code welke u kunt scannen met uw telefoon.

Onze kracht

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project