4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Platdakramen plaatsen

Wij zijn gespecialiseerd in platdakramen plaatsen in betonnen daken. Met een platdakraam kunt u een stuk meer licht in uw huis krijgen. Hierdoor lijken ruimtes groter en geven ze een beter gevoel. 

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Platdakraam plaatsen

Wilt u meer licht in uw huis? Dan kan het mooi zijn om een platdakraam in uw dak te plaatsen. Vaak is een plat dak van beton gemaakt. In dat geval kunnen wij de gehele plaatsing en afwerking voor u uitvoeren! Wij doen dit ook in bewoonde situatie. U kunt dit dus ook laten doen zonder dat er een grote verbouwing aan vast zit. In het filmpje hiernaast kunt u zien hoe wij te werk gaan als we een platdakraam, lichtkoepel of lichtstraat komen plaatsen.

verschillende typen daken

Verschillende typen daken en dakbedekking

Daken worden tegenwoordig van veel verschillende materialen gemaakt. Het meest voorkomende is een dak van hout of van beton. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van sparingen in beton, zelfs in bewoonde situatie. Daarnaast ligt er op uw dak vaak nog isolatie en altijd dakbedekking. Het is belangrijk dat deze dakbedekking achteraf weer goed aangesloten wordt aan het nieuwe raam. Hiermee wordt lekkage voorkomen en kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe platdakraam.  Daarom is het goed om van tevoren te weten wat voor dakbedekking er op uw dak ligt, zodat wij voorbereid op de klus aan komen.

Advies over platdakramen

Naast dat we gespecialiseerd zijn in het zagen en afwerken van betonsparingen, kunnen we ook deskundig, onafhankelijk advies geven over de keuze van een platdakraam. We hebben veel ervaring met het plaatsen van platdakramen en hierdoor kunnen we altijd wel een raam vinden dat uw situatie het beste schikt. Ook kunnen we de verschillen uitleggen tussen dubbel, tripel en zonwerend glas en wat de voor en nadelen hiervan zijn.

Advies over platdakramen

Constructief verantwoord

Zeker in betonnen daken is het belangrijk om te kijken naar de effecten op de constructie van het zagen van een gat voor een platdakraam. Afhankelijk van het type plafond en de positie en maat van het gat is er wel of geen verstevigende staalconstructie nodig. Met onze jarenlange ervaring kunnen we dit vaak snel bepalen aan de hand van foto’s en/of bouwtekeningen. Mocht het nodig zijn dan kunnen we ook een constructierapport voor u laten maken. Als er een verstevigende staalconstructie nodig is, dan plaatsen we die ook.

Totaalpakket voor de plaatsing en afwerking

Wij kunnen het plaatsen van een platdakraam van begin tot eind voor u oppakken. Er zitten best wel wat stappen verbonden aan het realiseren van daglicht in huis. De sparing moet worden uitgezet, de vloer moet worden onderstempeld, de dakbedekking moet opengesneden worden en het beton moet worden gezaagd en verwijderd. Dan plaatsen we het raam, sluiten we de dakbedekking weer waterdicht aan en dan kan de binnenkant van het raam worden afgetimmerd. Als laatste komt de stukadoor. Als uw plafond met spack is gespoten, dan timmeren we een houten lijst op het plafond. Dit doen wij allemaal in-house, hierdoor heeft u slechts met één partij te maken.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Werkwijze voor het plaatsen van platdakramen

Werkwijze voor het plaatsen van een platdakraam

Het proces voor het plaatsen van een platdakraam in een betonnen dak hebben we opgesplitst in verschillende delen. Hierdoor heeft u een aantal dagen achter elkaar een gespecialiseerd team over de vloer. Eerst maken we een afspraak om het raam samen met u in te meten. Dan hebben we de tijd voor u om het helemaal door te spreken en samen met u te bepalen wat de mooiste plek is om het raam te plaatsen. Op een andere dag komt er een team die de sparing kan zagen en een staalconstructie kan plaatsen als dat nodig is. Daarna komen de dakdekkers het raam voor u plaatsen en waterdicht afwerken. Tot slot komen de timmerman en stukadoor om de afwerking aan de binnenkant te doen. Mocht u liever zelf de afwerking aan de binnenkant doen dan is dat uiteraard in overleg ook mogelijk.

Kosten voor het plaatsen van een platdakraam

De kosten voor de installatie van een platdakraam in een betonnen dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het is afhankelijk van de maat, verdieping waarop gewerkt moet worden, toegangelijkheid van het dak en of het nodig is om een verstevigende staalconstructie te maken. Bent u benieuwd naar een vrijblijvende offerte voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier, mail of telefoon! We streven er naar om binnen 24 uur iets van ons te laten horen.

Ontvang vrijblijvend een offerte

Indien u een offerte wenst te ontvangen is het fijn foto’s mee te sturen van het dak en de ruimte waar de sparing dient te komen. Indien u beschikt over informatie als het materiaalsoort van het plafond, de gewenste afmetingen van het platdakraam, willen wij dat graag van u weten.

Intura

Heeft u nog geen platdakraam op het oog? De platdakramen, lichtkoepels en lichtstraten van Intura bieden een oplossing voor natuurlijk licht in elk vertrek onder het platte dak. Wij werken veel met Intura producten. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit. We kunnen deze ook ten zeerste aanbevelen

FAQ

Op welke termijn kunnen jullie de werkzaamheden uitvoeren?

Dit is een beetje afhankelijk van de grote van het project. Wij streven ernaar om korte wachttijden te realiseren. Hierbij moet u denken aan maximaal één maand.

Maakt het uit van wat voor materiaal de dakconstructie gemaakt is?

Doorgaands bestaan de dakconstructies uit hout, beton of gewapend steen. Vooral de variatie in betonvloeren is groot. Door onze ervaring hebben wij voor ieder type vloer een constructief verantwoorde oplossing.

Kunnen jullie ook een constructieberekening laten maken?

Wij hebben een vaste constructeur waar wij vaak op redelijk korte termijn (maximaal 4 weken) een constructieberekening kunnen laten maken voor een scherp tarief.

Is het verantwoord de werkzaamheden uit te voeren?

Wij zullen tijdens onze werkzaamheden altijd de vloer ondersteunen. Nadat de sparing in de vloer eruit is zullen wij in sommige gevallen een staalconstructie aanbrengen om de constructie permanent te ondersteunen. In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat er iets gebeurd, hebben wij een doorlopende aansprakelijkheidsverzekering voor de bouw.

Hoe lang duurt het plaatsen van het dakraam?

Gemiddeld 1 tot 2 dagen.

Kunnen jullie een vrijblijvende offerte maken?

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend. Bij het aanbrengen van een sparing in het plafond is de offerte in sommige gevallen afhankelijk van de oplossing van de constructeur. In deze gevallen streven we ernaar een richtprijs voor de werkzaamheden door te geven, voordat u kosten maakt aan de constructeur.