4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Koppensnellen

U kunt het koppensnellen met een gerust hart aan ons van De Betonboorder overlaten. Als u net een heikarwei achter de rug hebt en de heipalen moeten geprepareerd worden om aangesloten te worden op de rest van de fundering, dan zit u bij ons goed!

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Wat is koppensnellen?

Koppensnellen gebeurt na het heien van de betonnen heipalen. Zodra een heipaal in de grond geslagen is, steekt er nog een deel van de heipaal boven de grond uit. Het deel van de heipaal dat boven de grond uitsteekt wordt afgebikt. Dit heet koppensnellen. De bewapening die in de heipaal zit, komt bloot te liggen. De wapening blijft intact zodat deze kan worden vastgemaakt aan de bewapening van de fundering. Hiermee vormt de fundering een massief geheel met de heipalen en kan het gebouw er veilig op worden gebouwd.

Het is bij koppensnellen een kunst om de bewapening van de paal niet te beschadigen. Wij zijn gespecialiseerd in het snellen van de koppen. Dit doen wij altijd op zo’n manier, dat de bewapening niet beschadigd raakt.

Koppen kraken of koppensnellen?

Koppen kraken gebeurt met behulp van een kraan. Die machine knijpt de heipaal kapot. Dat gaat veel sneller en is, mede daardoor, vaak goedkoper dan koppensnellen. Het probleem met koppen kraken is dat de gekraakte palen vaak niet meer aan kwaliteitseisen voldoen. En dus zijn ze vatbaarder voor problemen achteraf. Hierdoor worden de palen afgekeurd, waardoor er opnieuw moet worden geheid.

De handeling van het koppensnellen is vaak iets duurder dan die van het kraken van de koppen. Netto pakt de koppensnelmethode die wij gebruiken echter vaak goedkoper uit omdat de palen met deze techniek vrijwel nooit afgekeurd worden.

Wij werken met betrouwbaar gereedschap

Het afhakken van de bovenkant van een heipaal klinkt wellicht simpel, toch is koppensnellen absoluut vakwerk. De betonnen heipalen zijn erg hard en bovendien passen wij ons werk aan op het type gebouw dat zal verreizen.

Bovendien hebben wij het juiste gereedschap om goed en efficiënt door het harde beton heen te komen, zonder de bewapening te beschadigen. Dit gebeurt vaak met een zogenaamde sloophamer of drilboor. Het verzamelen van het puin dat er vanaf komt behoort standaard tot onze werkzaamheden. In overleg en tegen een meerprijs kunnen we het puin ook voor u afvoeren.

Vakmensen door heel Nederland

Aan onze vakmensen stellen wij hoge eisen. Zij worden op ervaring, netheid en klantgerichtheid geselecteerd. Dat betekent niet alleen dat zij precies weten wat er moet gebeuren om een klus goed uit te voeren, ze staan u ook nog eens netjes te woord. Waar dat gewenst is denken ook de vakmensen met u mee over een succesvolle uitvoering van uw werkzaamheden. Wij werken met gespecialiseerd eigen personeel. De vakman die voor u werkt is daardoor snel beschikbaar.

Wij werken persoonlijk en op maat

De vele toepassingen waarbij koppensnellen vereist is, vereisen ook telkens een aanpak op maat. Wij helpen u daar uiteraard graag bij. Bij het opmaken van een offerte nemen wij persoonlijk contact met u op om ervoor te zorgen dat wij zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de situatie bij uw klus. Het is fijn als we alles dan goed met u kunnen doornemen. Op basis daarvan gaan wij aan de slag.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Wij kennen de verschillende toepassingen

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij een goede fundering en dat maakt het koppensnellen tot een specialistisch vak. Verschillende soorten grond stellen verschillende eisen aan de lengte en de dikte van de heipalen. Een woonhuis heeft een andere fundering nodig dan een flatgebouw van tien verdiepingen. Voor tal van gebouwen en grondsoorten zijn verschillende mogelijkheden. Dat wordt bepaald door de aard van de fundering en de grootte van de blootgelegde hoeveelheid bewapening. Elke heipaal vereist een iets andere aanpak. Wij weten precies welke het beste bij uw situatie past.

Hoeveel kost koppensnellen?

Voordat wij onze werkzaamheden starten en een leverafspraak met u maken, geven we u een gerichte prijsindicatie. Wij bieden hiervoor een eerlijke prijs en zullen die duidelijk communiceren. Ons starttarief is 150 euro. Een deel van de werkzaamheden zullen we voor dat bedrag kunnen uitvoeren. Voor omvangrijkere klussen, waar koppensnellen vaak onder valt, zullen we uiteraard wel op een hoger tarief uitkomen. Als de werkzaamheden zijn afgerond ontvangt u achteraf van ons een factuur.

Type fundering

Elk type fundering is weer anders. Er kan gebruik gemaakt worden van andere soorten palen of de bewapening kan anders zijn. Hiervoor is elke klus uniek en daar passen wij onze werkwijze en materialen op aan. U kunt er dus van uit gaan dat wij per klus goed kijken wat er moet gebeuren en dat wij dit op de juiste manier uitvoeren.

Overige diensten

U kunt niet alleen voor koppen snellen bij ons terecht, wij bieden nog meer diensten aan. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet:

Zoals u kunt lezen zijn wij specialist op het gebied van alles wat met beton te maken heeft. Bestel daarom vandaag nog uw betonboorder! Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Waarom De Betonboorder?

  • Wij werken altijd 100% met vakmensen;
  • Wij werken door heel Nederland
  • Onze werknemers zijn altijd specialisten;
  • Wij bieden een flexibele service;
  • Klanten die u voorgingen zijn zeer tevreden over onze diensten.

Neem contact met ons op

Op onze website kunt u heel gemakkelijk en voor een eerlijke prijs een betonboorder bestellen. Wij sturen altijd de beste mensen zodat uw klus sowieso goed uitgevoerd wordt. Als u een aanvraag indient, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Dit doen wij om de aanvraag goed door te spreken en zodat u de juiste vakman toegestuurd krijgt. De klus wordt dan door ons van begin tot eind uitgevoerd. U heeft nergens omkijken naar!

U kunt via onderstaande button direct een offerte aanvragen. Indien u meer informatie wilt over onze werkwijze of aanverwante zaken, kunt u contact opnemen door te e-mailen naar [email protected] of bel naar 085 – 065 3017.