Kruipruimte ventilatie

Met goede kruipruimte ventilatie voorkomt u problemen. Uw kruipruimte ventilatie regelt u makkelijk en snel via DeBetonboorder.nl. Via een snelle service van ons eigen personeel en een landelijk dekkend netwerk van ervaren specialisten kunnen we ervoor zorgen dat uw kruipruimte snel is geventileerd.

Wij richten ons speciaal op de particulier en de MKB’er. Ook werken we vaak voor aannemers. Daarom zijn wij de perfecte partner voor de kleine en middelgrote klussen. Wij voorzien u van een duidelijke en eerlijke prijs. Bovendien is klantgerichtheid ons uithangbord.

Voorkom vochtproblemen door uw kruipruimte te ventileren

Het is belangrijk dat de kruipruimte goed kan ventileren. Hiermee kunt u vochtproblemen voorkomen. Dankzij die vochtproblemen ontstaat er na verloop van tijd vaak stank. Door voldoende en goede kruipruimte ventilatie kunnen deze problemen ingeperkt en veelal geheel verholpen worden. Vochtproblemen veroorzaken vaak schimmel en betonrot. Vandaar dat het een risico is om de ventilatie van de kruipruimte dicht te zetten.

kruipruimte ventilatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u een kruipruimte die moet worden geïsoleerd en wilt u graag een prijsopgave ontvangen? Wij maken er snel werk van!

Offerte

Hoe werkt het?

 • Bestel

  Klik op de button “Vraag vrijblijvend een offerte aan”, vul uw gegevens in en beschrijf de gewenste werkzaamheden.

 • Agenda

  Geef in het bestelformulier de gewenste datum voor de werzaamheden aan ons door.

 • Bevestiging

  Binnen 24 uur wordt er persoonlijk contact met u opgenomen om de afspraak en de prijs te bevestigen.

 • Uitvoering

  De betonboorder komt de door u opgegeven opdracht bij u uitvoeren!

 • Betalen

  Achteraf krijgt u een factuur die u indien wenselijk met iDEAL kunt voldoen. Een standaard opdracht is €150,- excl BTW.Wat is kruipruimte ventilatie?

Als wij uw kruipruimte ventileren gaan wij als volgt te werk. We boren een gat door de buitenmuur. Dat gaat schuin naar beneden de kruipruimte in. Daarna plaatsen we een koker in het geboorde gat welke we netjes vastzetten. Ten slotte komt aan de buitenkant op de muur een rooster. Daardoor is het geheel netjes en esthetisch keurig afgewerkt en raakt de ventilatie niet verstopt met vuil van buiten.

Bovendien zorgt het wandrooster ervoor dat er geen ongedierte binnen kan komen. Meestal komen de ventilatiekanalen ongeveer tien tot vijftien centimeter boven de grond in de muur. Een voorbeeld van het rooster en de koker is in bovenstaande afbeelding nog eens uitgewerkt.

Wanneer is mijn kruipruimte genoeg geventileerd?

Volgens het bouwbesluit is het niet verplicht om uw kruipruimte te ventileren. Echter, het is wel vaak aan te raden. Hoeveel ventilatiemogelijkheden er in uw huis aanwezig moeten zijn varieert per gebouw. Daarnaast is ook de bodemsoort waarop het huis of het gebouw staat een relevante factor.

Omdat de grootte en de diepte van kruipruimtes verschillend is loopt ook de hoeveelheid benodigde ventilatie uiteen. Gemiddeld heeft een woning tussen de vier en de zes kanalen voor ventilatie. Wij kunnen u hierin adviseren.

De oplossing tegen stank vanuit uw kruipruimte

Het wordt geregeld als een optie gezien om de kruipruimte niet te ventileren, maar de vloeren water- en luchtdicht af te sluiten. Dat lijkt misschien een goede optie, maar in de praktijk komen geuren uit de kruipruimte toch vaak naar boven via bijvoorbeeld de muren. Een goede ventilatie van de kruipruimte voorkomt dit.

Bovendien blijft het gevaar van betonrot aanwezig bij geen of onvoldoende kruipruimteventilatie. Zelfs wanneer de kruipruimte zelf goed geïsoleerd is, is het aan te raden om ventilatie aan te brengen. Er blijft een kans op condenserend vocht dat nergens naartoe kan en dus zorgt voor stank en rot.

Kruipruimte ventilatie bij isolatie

Het laten aanbrengen van een ventilatierooster in uw kruipruimte komt de isolatie van uw woning ten goede. Voor een goede werking van de isolatie is het belangrijk dat deze ruimte goed kan ventileren. Doordat het rooster overmatig vocht weghoudt blijft het materiaal in een betere staat verkeren.

De juiste kruipruimte ventilatie met DeBetonboorder.nl

Het ventileren van de kruipruimte zou in sommige gevallen ook een negatief effect kunnen hebben. Daardoor komt er juist vocht binnen. Met name in de zomerperiode speelt dit probleem. De warme lucht brengt vocht naar binnen dat tegen koudere oppervlakten, zoals leidingwerk en de onderkant van een vloer, condenseert. Vooral te veel ventilatie kan deze effecten tot gevolg hebben. Wij denken daarin graag met u mee.

Snelle en betrouwbare service

DeBetonboorder.nl richt zich op de particulier en het MKB, maar ook op grotere aannemers. Wij hebben eigen personeel en wanneer het handig is kunnen we terugvallen op een landelijk dekkend netwerk van vakmensen. Omdat wij landelijk opereren kunnen we u snel van dienst zijn met een betonboorder bij u uit de buurt. Dat scheelt in tijd en in reiskosten.

In veel gevallen kunnen we al binnen enkele dagen bij u aan de slag gaan. De vakmensen die u via ons regelt hebben allen een zeer ruime ervaring in het werk dat ze leveren. Bovendien selecteren wij hen op een nette omgang met onze klanten. Zij staan u vriendelijk te woord en denken met u mee waar dat nodig is.

Makkelijk online een offerte aanvragen

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Via deze website vraag u makkelijk en vrijblijvend een klus aan. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een passende offerte. Daarbij nemen we de werkzaamheden met u door en op basis daarvan bieden wij u een prijs. Ook hier denken we zo goed mogelijk met u mee over de beste oplossingen. Kortom, u weet van tevoren waar u aan toe bent.

Standaardtarief en eerlijke prijs

Ons standaardtarief is 150 euro. Daar kunnen wij al een aantal werkzaamheden voor verrichten. Bijvoorbeeld een aantal gaten boren. Wat grotere en omvangrijkere klussen zullen uiteraard ook wat duurder uitvallen. Hierover informeren wij u van tevoren met een specifieke en eerlijke prijs in een offerte op maat. Pas als die akkoord is zullen wij het werk ten uitvoer brengen. U ontvangt achteraf een factuur van ons. Een vooruitbetaling is niet nodig.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

DeBetonboorder is de specialist in het betonboren, betonfrezen, betonzagen en beton slopen. Ook voor het koppensnellen of leidingen in muren frezen kunt u onze hulp inroepen. Geïnteresseerd geraakt in wat wij doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u hoort op werkdagen binnen 24 uur van ons terug.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

beton slopen

Onze kracht

 • 100% vakmensen

 • Inclusief afvoer van puin

 • Nauwelijks stofvorming

 • Flexibele service

 • Uitstekende klanttevredenheid