4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Kruipruimte ventilatie

Met goede kruipruimte ventilatie voorkomt u problemen zoals bijvoorbeeld een muffe geur in huis. Uw kruipruimte ventilatie regelt u makkelijk en snel via DeBetonboorder.nl. Wij richten ons speciaal op de particulier de MKB’er en aannemers. 

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Voorkom vochtproblemen door uw kruipruimte te ventileren

Het is belangrijk dat de kruipruimte goed kan ventileren. Hiermee kunt u vochtproblemen voorkomen. Dankzij die vochtproblemen ontstaat er na verloop van tijd vaak een muffe geur in huis. Door voldoende en goede kruipruimte ventilatie kunnen deze problemen ingeperkt en veelal geheel verholpen worden. Vochtproblemen veroorzaken vaak schimmel en betonrot. Vandaar dat het een risico is om de ventilatie van de kruipruimte dicht te zetten.

wat is kruipruimte ventilatie

Wat is kruipruimte ventilatie?

Als wij uw kruipruimte ventileren gaan wij als volgt te werk. We boren een gat door de buitenmuur. Dat gaat schuin naar beneden de kruipruimte in. Daarna plaatsen we een koker in het geboorde gat welke we netjes vastzetten. Ten slotte komt aan de buitenkant op de muur een rooster. Daardoor is het geheel netjes en esthetisch keurig afgewerkt en raakt de ventilatie niet verstopt met vuil van buiten.

Bovendien zorgt het wandrooster ervoor dat er geen ongedierte binnen kan komen. Meestal komen de ventilatiekanalen ongeveer tien tot vijftien centimeter boven de grond in de muur. Een voorbeeld van het rooster en de koker is in bovenstaande afbeelding nog eens uitgewerkt.

Wanneer is mijn kruipruimte genoeg geventileerd?

Volgens het bouwbesluit is het niet verplicht om uw kruipruimte te ventileren. Echter, het is wel vaak aan te raden. Hoeveel ventilatiemogelijkheden er in uw huis aanwezig moeten zijn varieert per gebouw. Daarnaast is ook de bodemsoort waarop het huis of het gebouw staat een relevante factor.

Omdat de grootte en de diepte van kruipruimtes verschillend is loopt ook de hoeveelheid benodigde ventilatie uiteen. Gemiddeld heeft een woning tussen de vier en de zes kanalen voor ventilatie. Wij kunnen u hierin adviseren.

kruipruimte ventilatie voldoende geventileerd

De oplossing tegen stank vanuit uw kruipruimte

Het wordt geregeld als een optie gezien om de kruipruimte niet te ventileren, maar de vloeren water- en luchtdicht af te sluiten. Dat lijkt misschien een goede optie, maar in de praktijk komen geuren uit de kruipruimte toch vaak naar boven via bijvoorbeeld de muren. Een goede ventilatie van de kruipruimte voorkomt dit.

Bovendien blijft het gevaar van betonrot aanwezig bij geen of onvoldoende kruipruimteventilatie. Zelfs wanneer de kruipruimte zelf goed geïsoleerd is, is het aan te raden om ventilatie aan te brengen. Er blijft een kans op condenserend vocht dat nergens naartoe kan en dus zorgt voor stank en rot.

Rooster renovatiekoker

Kruipruimte ventilatie bij isolatie

Het laten aanbrengen van een ventilatierooster in uw kruipruimte komt de isolatie van uw woning ten goede. Voor een goede werking van de isolatie is het belangrijk dat deze ruimte goed kan ventileren. Doordat het rooster overmatig vocht weghoudt blijft het materiaal in een betere staat verkeren.

Advies nodig? Wij helpen u graag

De juiste kruipruimte ventilatie met DeBetonboorder.nl

Het ventileren van de kruipruimte zou in sommige gevallen ook een negatief effect kunnen hebben. Daardoor komt er juist vocht binnen. Met name in de zomerperiode speelt dit probleem. De warme lucht brengt vocht naar binnen dat tegen koudere oppervlakten, zoals leidingwerk en de onderkant van een vloer, condenseert. Vooral te veel ventilatie kan deze effecten tot gevolg hebben. Wij denken daarin graag met u mee.

de juiste kruipruimte ventilatie met debetonboorder.nl

Snelle en betrouwbare service

DeBetonboorder.nl richt zich op de particulier en het MKB, maar ook op grotere aannemers. Wij hebben eigen personeel en wanneer het handig is kunnen we terugvallen op een landelijk dekkend netwerk van vakmensen. Omdat wij landelijk opereren kunnen we u snel van dienst zijn met een betonboorder bij u uit de buurt. Dat scheelt in tijd en in reiskosten.

In veel gevallen kunnen we al binnen enkele dagen bij u aan de slag gaan. De vakmensen die u via ons regelt hebben allen een zeer ruime ervaring in het werk dat ze leveren. Bovendien selecteren wij hen op een nette omgang met onze klanten. Zij staan u vriendelijk te woord en denken met u mee waar dat nodig is.

Debetonboorder makkelijke online offerte aanvragen voor kruipruimte ventilatie

Makkelijk online een offerte aanvragen

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Via deze website vraag u makkelijk en vrijblijvend een klus aan. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een passende offerte. Daarbij nemen we de werkzaamheden met u door en op basis daarvan bieden wij u een prijs. Ook hier denken we zo goed mogelijk met u mee over de beste oplossingen. Kortom, u weet van tevoren waar u aan toe bent.

Standaardtarief en transparante prijs

Van tevoren communiceren wij altijd specifieke en eerlijke prijzen, aan de hand van een offerte op maat. Hierbij komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Pas als u akkoord bent met onze offerte plannen wij de afspraak in, en komen wij de werkzaamheden uitvoeren. U ontvangt achteraf een factuur van ons. Een aanbetaling is dan ook niet nodig.

Kruipruimte ventilatie transparante prijs

Vraag een vrijblijvende offerte aan

DeBetonboorder is de specialist in het betonboren, betonfrezen, betonzagen, dakramen plaatsen en beton slopen. Ook voor het koppensnellen of leidingen in muren frezen kunt u onze hulp inroepen. Geïnteresseerd geraakt in wat wij doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u hoort op werkdagen binnen 24 uur van ons terug.

FAQ

Ik heb een vochtprobleem in de kruipruimte, kunnen jullie mij adviseren?

Het is belangrijk dat de kruipruimte goed kan ventileren. Hiermee kunt u vochtproblemen voorkomen. Dankzij die vochtproblemen ontstaat er na verloop van tijd vaak een muffe geur in huis. Door voldoende en goede kruipruimte ventilatie kunnen deze problemen ingeperkt en veelal geheel verholpen worden. Vochtproblemen veroorzaken vaak schimmel en betonrot. Vandaar dat het een risico is om de ventilatie van de kruipruimte dicht te zetten. Neem nu contact op.

Wat is de oplossing voor een muffe geur in huis?

Het laten aanbrengen van een ventilatierooster in uw kruipruimte komt de isolatie van uw woning ten goede. Voor een goede werking van de isolatie is het belangrijk dat deze ruimte goed kan ventileren. Doordat het rooster overmatig vocht weghoudt blijft het materiaal in een betere staat verkeren. Lees hier meer informatie.

Hoeveel ventilatiepunten heb ik nodig?

Wij adviseren u graag. Ook een kijkje in de kruipruimte is geen probleem. Wij stellen hier wel als voorwaarde dat er geen staand water in de kruipruimte staat.

Er is bij mij heel weinig gevel beschikbaar om te boren, hebben jullie een oplossing?

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend. Wij streven er ook naar om altijd een vaste prijs voor de werkzaamheden neer te leggen, zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Kunnen jullie een vrijblijvende offerte voor mij maken?

Wij sturen altijd achteraf een factuur via de email. Op de factuur staat ook een QR-code welke u kunt scannen met uw telefoon.

Hoe werkt de betaling bij u?

Wij sturen altijd achteraf een factuur via de email. Op de factuur staat ook een QR-code welke u kunt scannen met uw telefoon.