4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Draagmuur verwijderen

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Draagmuur laten verwijderen door een vakman van DeBetonboorder.nl? Dan kunt u bij een van de bij ons aangesloten slopers terecht. Onze ervaren slopers verwijderen een dragende muur snel, netjes en constructief verantwoord. Wij beschikken over de juiste apparatuur en een ervaren team, waardoor we over alle middelen beschikken om de werkzaamheden met succes uit te voeren. We streven er dan ook naar de hoogste kwaliteit te leveren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de kosten, of bestel een vakman voor het verwijderen van de dragende muur.

Draagmuur verwijderen: wat is een draagmuur?

Een draagmuur is een muur met een dragende functie. Het is een essentieel onderdeel van de constructie van een huis. Deze muur is zo ontworpen dat het het gewicht van een huis draagt. Een muur is altijd een dragende muur wanneer hij dikker is dan 20 centimeter. Zit het tussen de 10 en 20 centimeter? Dan is het in sommige gevallen ook een dragende muur. Gaat u uw draagmuur verwijderen? Dan heeft dit gevolgen voor de veiligheid van uw huis.

Staalconstructie draagmuur verwijderen

De staalconstructie

Een draagmuur verwijderen heeft direct invloed op de constructie van het pand. Daarom moet de betonvloer tijdens het verwijderen van de draagmuur tijdelijk worden ondersteund. Nadat de draagmuur verwijderd is, moet er een staalconstructie worden aangebracht om de krachten permanent op te vangen. De krachten worden door verdeeld en via een van de wanden afgedragen richting de fundering. Deze staalconstructie wordt uitgedacht en doorgerekend door ons team in samenwerking met de constructeur. We leveren en installeren de staalconstructie volgens de instructies van de constructeur, zodat het verwijderen van de draagmuur geheel veilig verloopt.

Constructieberekening

Bij het verwijderen van een draagmuur zal er in veel gevallen een berekening van een constructeur nodig zijn, ook wel een constructieberekening genoemd. Een constructieberekening is een berekening van de dragende delen van een constructie. Voor het verwijderen van een draagmuur, wordt gekeken naar hoeveel belasting de fundering of draagmuren aankunnen. De belasting noemen we vaak de krachten op de constructie. Deze krachten zijn totaal in evenwicht wanneer bijvoorbeeld de kracht van boven gelijk staat aan de kracht van onder. Is dit niet het geval? Wanneer de kracht die van boven komt met terugwerkende kracht vele malen groter is dan die eronder, is er een grote kans dat er iets kan instorten. Daarom is het verwijderen van een draagmuur iets waar altijd een constructieberekening voor nodig is. Het maakt niet uit of een constructie nieuw of oud is, ook bij een verbouwing is een constructieberekening nodig.

Deze constructieberekening kunt u zelf aanleveren, of door onze constructeur laten uitrekenen. Deze berekening kunnen wij in de meeste gevallen binnen 4 weken aanleveren. Op basis van de uitkomst van de berekening, stellen we een definitieve offerte op. Voordat we een berekening maken, geven we altijd een richtprijs. Zodoende weet u te allen tijde precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Constructieberekening draagmuur verwijderen

Advies nodig? Wij helpen u graag

Draagmuur verwijderen kosten

De kosten van een draagmuur verwijderen

De kosten voor het verwijderen van een draagmuur zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de kosten afhankelijk van de afmetingen van de draagmuur, maar ook van hoe de draagmuur de krachten afdraagt en hoeveel van de dragende muur er verwijderd dient te worden. Een andere grote variabele is het materiaal waar de draagmuur van gemaakt is. Het verwijderen van een draagmuur van beton kost meer tijd en moeite dan bijvoorbeeld het verwijderen van een draagmuur van steen.

Wanneer u informatie doorgeeft via de mail, kunnen wij samen met onze constructeur een offerte voor u maken. Deze offerte is voor een gedeelte afhankelijk van de constructieberekening. Wij streven ernaar altijd een richtprijs te geven, voordat we een constructieberekening van de dragende muur laten maken. Zo kunt u voordat u kosten maakt een redelijke afweging maken of u de klus wilt laten doorrekenen. Meer weten over de kosten? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat gebeurt er met het puin?

Na het verwijderen van de draagmuur houdt u alleen het puin nog over. Wij kunnen het puin in overleg op locatie achterlaten, zodat u het zelf kunt afvoeren of door een ander bedrijf kunt laten afvoeren. Het is echter ook mogelijk om het puin door ons te laten afvoeren na het slopen van de draagmuur, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Laat dat zeker vooraf weten, zodat we hier tijdens het opstellen van een duidelijke maar scherpe offerte, rekening mee kunnen houden. Op deze manier krijgt u een offerte op maat, en wordt u volledig ontzorgd.

Puin afvoeren draagmuur verwijderen
Draagmuur verwijderen en staalconstructie aanbrengen

Verscheidenheid aan werkzaamheden

Echter is het verwijderen van een dragende muur niet het enige waar wij goed in zijn. Naast het verwijderen van draagmuren leveren wij ook vakmensen voor uiteenlopende klussen, zoals beton slopen, betonzagen, betonfrezen en een trapgat laten maken. Ook voor koppensnellen kunt u contact met ons opnemen. Of wilt u de kruipruimte laten ventileren door een vakman, of een monoblock airco laten installeren? Er is altijd een ervaren vakman in de buurt die de klus kan klaren. Uiteraard werken wij ook bij die werkzaamheden met dezelfde procedure en snelheid als dat u bij ons gewend bent, voor een optimaal resultaat. U kunt direct een offerte aanvragen via de website.

Bestel een vakman en laat de draagmuur verwijderen

Wilt u een draagmuur laten verwijderen, bijvoorbeeld zodat u de keuken bij de woonkamer kunt betrekken? Of wilt u een andere dragende muur laten slopen door een professional? Neem gerust contact op voor het inwinnen van meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van het verwijderen van een draagmuur, of bestel meteen een van de vakmannen uit ons netwerk.

U kunt contact met ons opnemen door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, of door te bellen of een e-mail te sturen. Bel gerust naar 085-0653017 of stuur een e-mail naar [email protected], vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met een passende reactie.

FAQ

Kan ik zelf een draagmuur verwijderen?

Het wordt niet aangeraden om zelf een een draagmuur te verwijderen. Wanneer de verwijdering van de draagmuur niet secuur en deskundig wordt aangepakt, kan het leiden tot zeer gevaarlijke situaties. De constructeurs van de Betonboorder hebben veel kennis over draagmuren, staalconstructies en vloeren. Mocht er tijdens de werkzaamheden iets gebeuren, dan hebben wij een doorlopende aansprakelijkheidsverzekering voor de bouw.

Kunnen jullie altijd een draagmuur verwijderen?

Nee, een draagmuur kan niet altijd zomaar verwijderd worden. Er dient door een bouwkundig professional een constructie gemaakt te worden om de instabiliteit in kaart te brengen en te herstellen. Omdat u met het verwijderen van een draagmuur de constructie van een woning of pand verandert, moet u van tevoren altijd een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente.

Op welke termijn kunnen jullie de werkzaamheden uitvoeren?

De termijn waarin we de werkzaamheden uitvoeren is in de meeste gevallen afhankelijk van de grootte van het project. Wij streven ernaar om korte wachttijden te realiseren. Hierbij moet u denken aan circa 2 tot 3 maanden.

Wat kost het om een draagmuur te laten verwijderen?

Wilt u weten hoeveel het kost om door de professionals van de Betonboorder een draagmuur te laten verwijderen? Omdat niet elke situatie en constructie hetzelfde is, vragen we u om contact op te nemen. Wij helpen u graag.

Hoe wordt de werklocatie achtergelaten?

In principe voeren wij altijd het puin af en laten we alles bezemschoon achter. Indien gewenst, kunnen we voor een gereduceerd tarief het puin op locatie achterlaten. Offertes op maat zijn zeker mogelijk! Neem contact op om naar de mogelijkheden te informeren.

Gerelateerde artikelen

Onze kracht

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project