4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Draagmuur verwijderen

Een draagmuur verwijderen kan voor een flinke waardevermeerdering van uw huis zorgen. Daarnaast is het natuurlijk fijn om een concept te implementeren in uw woning, met extra wooncomfort tot gevolg! Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van draagwanden en het plaatsen van de staalconstructie.

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Draagmuur verwijderen

Wilt u een draagmuur verwijderen om bijvoorbeeld open keuken te maken, of om andere ruimtes met elkaar te verbinden? Wij van deBetonboorder.nl kunnen dit snel en netjes. Naast dat we een ervaren en deskundig team hebben, beschikken wij ook over de juiste apparatuur en kennis om u in dit proces te begeleiden. Wij streven er dan ook naar om kwalitatief hoogwaardige werkzaamheden te leveren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, een offerte of advies over het verwijderen van uw draagwand. Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan? In het filmpje hiernaast kunt u zien hoe wij te werk gaan als we een draagmuur verwijderen

Wat is een draagmuur verwijderen

Wat is een draagmuur?

Een draagmuur is een muur of wand met een dragende functie. In nieuwere tussenwoningen zijn dat vaak de woningscheidende muren. Daarnaast draagt de gevel al het metselwerk dat daar bovenop staat. In oudere woningen staan er vaak ook nog draagwanden in het midden van de woning. Vooral wanneer er houten verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd is dit het geval. Een verdiepingsvloer rust namelijk altijd op een draagmuur. De draagmuur kan dan ook niet worden weggehaald zonder daar een staalconstructie voor terug te brengen.

Wat is er voor nodig om een offerte te maken?

De eerste stap die gezet moet worden om een draagmuur te verwijderen is het laten maken van een constructierapport. Dit kunnen wij voor u doen, of deze kunt u zelf laten maken. Om de constructieberekening te kunnen maken kunnen de archiefstukken van uw woning worden opgevraagd bij de gemeente. Wanneer het constructierapport af is dan weten we precies wat voor staalconstructie geplaatst moet worden. Aan de hand hiervan geven wij dan een prijsindicatie. Mocht u deze prijsindicatie interessant vinden dan komen wij in de meeste gevallen graag op locatie langs om hier een definitieve offerte van te maken.

Draagmuur offerte maken
Vergunning aanvragen bij de gemeente en VVE

Vergunning bij de gemeente en VVE

Omdat een draagmuur verwijderen een constructieve wijziging in uw woning is, zijn deze werkzaamheden vergunningsplichtig. Het aanvragen van deze vergunning kunt u doen bij de gemeente. Hiervoor heeft u onder andere de constructieberekening nodig. Daarnaast moeten er vaak nieuwe bouwtekeningen van uw huis worden gemaakt om de vergunning te krijgen. Doorgaans duurt het ongeveer 8 weken om dit soort type vergunning te verlenen. Mocht u lid zijn van een Vereniging Van Eigenaren, dan verwachten die vaak dat u deze werkzaamheden meldt voordat u begint met de werkzaamheden.

Verwijderen draagmuur 1
Verwijderen draagmuur 2
Verwijderen draagmuur 3
Verwijderen draagwand 4
Verwijderen draagmuur 5
Verwijderen draagmuur 6

Advies nodig? Wij helpen u graag

Onze werkwijze voor een draagmuur verwijderen

Het verwijderen van een draagwand, inclusief het plaatsen van de staalconstructie duurt doorgaans maximaal een week. In sommige gevallen lukt dit in 2 dagen, afhankelijk van de complexiteit van de doorbraak. Wanneer we aankomen, dan onderstempelen we de vloer, om er voor te zorgen dat de draagwand ontlast wordt. Daarna meten wij de sparing uit en zagen wij de wand in. Dan hakken we de muur weg en voeren we het puin af. Als dit puin is afgevoerd is er ruimte om de staalconstructie te plaatsen. We zetten alles op zijn plek en lassen de staalconstructie dan in elkaar. In veel situaties moet de balk worden ondersabelt met krimparme mortel zodat de krachten allemaal weer goed verdeeld worden. Wij leveren de ruimte bezemschoon op. Als de krimparme mortel droog is dan halen wij de stempels weg en is de ruimte klaar om afgewerkt te worden!

Onze werkwijze bij het verwijderen van een draagmuur
De kosten van het verwijderen van een draagwand

De kosten voor het verwijderen van een draagwand.

De kosten voor het verwijderen van een draagwand zijn sterk variabel. Dit is afhankelijk van de dikte van de wand en het materiaal van de wand die verwijderd moet worden. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel muur er verwijdert moet worden. Daarnaast kan het funderingsplan nog invloed hebben op de kosten voor het verwijderen van een draagmuur. In de meeste situaties kunnen wij uw draagmuur verwijderen en een staalconstructie plaatsen voor een bedrag tussen de €3000,- en €7000,- exclusief btw. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op!

Andere constructieve werkzaamheden

Naast het verwijderen van draagwand doen wij ook nog andere constructieve werkzaamheden in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een nieuw trapgat, of het plaatsen van een lichtstraat of platdakraam in een betonnen dak. Hierbij is niet altijd een extra stalen constructie nodig, maar het is wel belangrijk dat hier van tevoren over nagedacht wordt.

Andere constructieve werkzaameheden zoals het maken van trapgaten

Neem contact op om uw draagmuur te laten verwijderen

Wilt u een draagmuur laten verwijderen, bijvoorbeeld zodat u de keuken bij de woonkamer kunt betrekken? Of wilt u een andere dragende muur laten slopen door een professional? U kunt contact met ons opnemen door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, of door te bellen of een e-mail te sturen. Bel gerust naar 085-0653017 of stuur een e-mail naar [email protected], vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug.

FAQ

Kan ik zelf een draagmuur verwijderen?

Het wordt niet aangeraden om zelf een een draagmuur te verwijderen. Wanneer het verwijderen van een draagwand niet deskundig gebeurt kan dit leiden tot schade aan het huis, of zelfs gevaarlijke situaties. Wij verwijderen draagwanden altijd zorgvuldig, en volgen een stappenplan waardoor negatieve gevolgen niet aan de orde zijn. Mocht er wel wat gebeuren, dan zijn wij daar goed voor verzekerd.

Kunnen jullie altijd een draagmuur verwijderen?

Een draagmuur kan nagenoeg altijd verwijderd worden. In sommige gevallen is daar echter een grotere staalconstructie voor nodig dan in andere gevallen. Om te bepalen hoe groot deze staalconstructie moet worden, laat u normaal gesproken een constructierapport maken voor uw situatie. Dit constructierapport kunnen wij ook voor u realiseren, zodat u dit allemaal bij één partij kunt neerleggen. 

Op welke termijn kunnen jullie de werkzaamheden uitvoeren?

Wij streven er naar om korte wachttijden te hanteren, meestal kunt u dan ook binnen 2 a 3 weken bij ons terecht. Voor de zekerheid kunt u het beste even vragen naar de mogelijkheden!

Wat kost het om een draagmuur te laten verwijderen?

Meeste draagwanden kunnen wij verwijderen voor tussen de €3000,- en €7000,- exclusief btw. Draagmuren verwijderen is echter maatwerk, dus vraag naar de mogelijkheden! Onze constructieve experts staan u graag te woord.

Hoe wordt de werklocatie achtergelaten?

Wij laten de werkplaats zo mogelijk bezemschoon achter. Mocht het gewenst zijn dat we schoner werken of bijvoorbeeld een stofscherm opzetten dan is dit in overleg uiteraard mogelijk. Wilt u graag een gereduceerd bedrag waarbij wij bijvoorbeeld het puin achterlaten op locatie? Dat kan natuurlijk ook! Wij denken graag met u mee.

Gerelateerde artikelen

Onze kracht

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project