Boren in beton

Gaten boren in beton lijkt misschien geen rocketscience, maar het is wel degelijk een vak waarbij je moet weten wat je doet. Verschillende soorten gesteente vereisen verschillende soorten boren en gereedschap. Bij het ene gat is een klopboormachine nodig, terwijl bij zeker de wat hardere soorten beton een zogenaamd pneumatisch apparaat is vereist.

Wilt u meer weten over hoe u in beton kunt boren of zoekt u een specialist die een opdracht voor u uit kan voeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Boren in beton

De werkplek kennen

Bij elk gat dat geboord moet worden is het prettig de werkplek zo goed mogelijk te kennen voordat de daadwerkelijke klus begint. Door te weten uit wat voor materiaal een muur, vloer of plafond is gemaakt kan ook het juiste gereedschap worden gekozen. Voor de veiligheid en kans op schade is het ook goed om te weten of te kunnen inschatten waar elektriciteits- of waterleidingen zijn weggewerkt.

Gaten boren

Naast het ‘kennen’ van de muur en het inschatten waar leidingen zitten is de techniek tijdens het boren ook belangrijk. Laat de boor vooral zelf het werk doen en probeer dat niet te forceren door kracht op de machine uit te oefenen. Boor niet dieper dan nodig is en bij gaten van meer dan 6 millimeter is het aan te raden eerst een kleiner gat te boren en daarna over te gaan op de gewenste dikte. Boren kan tot een dikte van wel 350 millimeter. Pas bij tegels op dat er geen stukjes rondom het boorgat afbreken.

Verschillende soorten boren

Het materiaal van de muur is cruciaal voor het kiezen van het juiste gereedschap. Moet er bijvoorbeeld worden gekozen voor een diamantboor of volstaat een boor voor steen? Een verkeerde boor zal breken, bot worden of door het draaien op te hard materiaal veel te heet worden. De verschillende boren variëren vooral in de punt. De punt van een diamantboor bevat wolfraamcarbide en dat maakt hem keihard. Een steenboor bestaat helemaal uit hetzelfde materiaal. Vanzelfsprekend hebben beide boren ook nog verschillende prijs- en kwaliteitsklassen.

Verschillende soorten machines

Ook de zwaarte van de machine speelt een rol, niet alle machines zijn opgewassen tegen hard beton of tegen ruime gaten. Bij zwaarder werk is, uiteraard, ook een zwaardere machine nodig. De ene machine moet kunnen kloppen (hameren), terwijl de andere alleen maar ronddraait.

Gruis en stof

Natuurlijk komt er bij het boren van een gat gruis en stof vrij. Bij de ene muur is dit in meerdere mate dan bij de andere. Hoewel er het gat niet beter of slechter van wordt, is het toch goed om van tevoren na te denken over de afvoer ervan. Het kan namelijk een aardige rommel geven en slechts zijn voor bijvoorbeeld elektrische apparatuur dat in de buurt staat. Haal de boor tijdens het boren een aantal keer terug zodat het gruis zo rustig mogelijk uit het boorgat kan vallen. Het dan afvangen of opzuigen is het best en het makkelijkst achteraf.

Specialistisch boren

Allerlei factoren maken dat boren specialistisch werk kan zijn, zeker wanneer muren uit hard materiaal bestaan. DeBetonboorder.nl bekijkt samen met u wat voor werkzaamheden er moeten worden gedaan. We spreken uw klus persoonlijk met u door en bekijken we wat er nodig is. De vakspecialist die wij uw klus laten klaren komt goed voorbereid bij u aan en kan daardoor effectief, snel en netjes te werk gaan. Lees hier meer over de mogelijkheden om een vakman in te schakelen.

Bestel uw betonboorder

Vraag vrijblijvend een offerte op maat of meer informatie aan.

Bestel uw vakman!

Betonboorder bestellen

 • Bestel

  Klik op de button “Bestel uw vakman”, vul uw gegevens in en beschrijf de gewenste werkzaamheden.

 • Agenda

  Geef in het bestelformulier de gewenste datum voor de werzaamheden aan ons door.

 • Bevestiging

  Binnen 24 uur wordt er persoonlijk contact met u opgenomen om de afspraak te bevestigen.

 • Uitvoering

  De betonboorder komt de door u opgegeven opdracht bij u uitvoeren!

 • Betalen

  Achteraf krijgt u een factuur die u indien wenselijk met iDEAL kunt voldoen. Een standaard opdracht is €150,- excl BTW.


Onze prioriteiten

100% klanttevredenheid

Ervaren vakmensen

Klantgerichte aanpak

Eerlijke prijzen

Meedenkend

Ook de kleine klussen


Wat kunnen wij?

Betonboren Amsterdam

Boren

Heeft u ergens in huis een gat nodig door een wand of vloer? De betonboorder boort stofvrij alle benodigde gaten voor u!

Meer info boren

Betonzagen Amsterdam

Zagen

Bent u op zoek naar iemand die door steen en beton kan zagen? Bij de betonboorder zijn sparingen/openingen zo gezaagd!

Meer info zagen

Betonfrezen Amsterdam

Frezen

Wilt u uw leidingen netjes in uw muur wegwerken? De betonboorder is gespecialiseerd in het frezen van sleuven!

Meer info frezen

Slopen Amsterdam

Slopen

Is er iets dat gesloopt moet woren? De betonboorder bezit de juiste gereedschappen en laat het daarnaast netjes achter!

Meer info slopen