Muur zagen + 5 tips

Het zagen in een muur kan een aardig karwei zijn. Graag geven we u enkele tips over hoe u in een muur zagen het best kunt aanpakken en waar u dan in veel gevallen op moet letten. Zo kunt u veilig en goed werk verrichten en kunnen veel ongelukken worden voorkomen. Uiteraard staan ook onze betonboorders voor u klaar om de klus te klaren. Betonzagen is een van onze specialiteiten.

Muur zagen

Hoe werkt het?

 • Bestel

  Klik op de button “Vraag vrijblijvend een offerte aan”, vul uw gegevens in en beschrijf de gewenste werkzaamheden.

 • Agenda

  Geef in het bestelformulier de gewenste datum voor de werzaamheden aan ons door.

 • Bevestiging

  Binnen 24 uur wordt er persoonlijk contact met u opgenomen om de afspraak te bevestigen.

 • Uitvoering

  De betonboorder komt de door u opgegeven opdracht bij u uitvoeren!

 • Betalen

  Achteraf krijgt u een factuur die u indien wenselijk met iDEAL kunt voldoen. Een standaard opdracht is €150,- excl BTW.


Tip: Inspecteer de muur

Er zijn natuurlijk talloze soorten muren en nog eens talloze soorten doeleinden waarom een muur gezaagd moet worden. Maar over het algemeen is het van belang om te inspecteren of het gaat om een dragende muur. Wanneer dit het geval is, zou het kunnen dat het nodig is om het plafond te ondersteunen. De muur zal namelijk verzwakken als erin wordt gezaagd. Daarom is stutten nodig om de kans op instorten te verkleinen. Natuurlijk is er een verschil of het gaat om een deur of om een klein raam. Echter, in alle gevallen wordt de muur zwakker. Deze is het sterkst als hij heel is.

Is de muur niet dragend? Dan hoeft u zich bij het muur zagen geen zorgen te maken om het plafond of het dak. Let er wel op dat de muur zelf nog steeds zwakker kan worden. Dat kan instabiliteit tot gevolg hebben.

Tip: Let op leidingen

Het is natuurlijk vervelend als de werkzaamheden gestoord worden door stroomuitval, rondspuitend water of erger, een gaslek. Dat is te voorkomen. Vaak zijn leidingen weggewerkt in muren. Het is dan dus van tevoren lastig te zien of ze op de gewenste zaagplek zitten. De aanwezigheid van stopcontacten, schakelaars of bijvoorbeeld radiatoren verraden dat er leidingwerk in de buurt is. Leidingzoekers zijn niet altijd even betrouwbaar en kunnen daarnaast in een betonnen wand de aanwezigheid van leidingen niet uitsluiten.

Tip: Gebruik het juiste gereedschap

Zoals gezegd is de ene zaagklus de andere niet. Het is lastig in het algemeen te zeggen welke zaag het best voor uw klus gebruikt kan worden. Maar een dikke betonnen muur zagen is een ander verhaal dan een wand van gipsplaat. Voor het een is dus ook ander gereedschap nodig dan voor het ander. Voor binnenmuren wordt vaak gebruik gemaakt van een doorslijpmachine. Vaak is het aan de orde dat de muur aan twee kanten wordt ingezaagd voordat hij doorgeslepen is. Vraag voor uw specifieke klus advies over het juiste gereedschap.

Tip: Veiligheid bij muur zagen

Betonzagen is specialistisch werk. Wij kiezen ervoor om te werken met vakmensen die precies weten wat ze doen. Zij kunnen daardoor snel en goed werk leveren. Al onze zagers hebben minimaal zes jaar ervaring in de wereld van het betonzagen. Wij vinden het bovendien belangrijk dat zij klantvriendelijk zijn en weten wat de klant prettig vindt.

Tip: Voorkom onnodige rotzooi

We maken over het algemeen gebruik van een stofzuiger en een stofscherm. Dat voorkomt een heleboel rotzooi in de rest van het huis. Het openzetten van ramen en deuren in de buurt van de zaagplek kan ook helpen de hoeveelheid neerdalend stof te minimaliseren. Soms wordt er water gebruikt tegen rond dwarrelende stofdeeltjes. Daartegen helpt het goed, maar ook water geeft nevenschade. Bijvoorbeeld boven een dure parketvloer kan gebruik van water geen handige oplossing zijn.

Muur zagen door een ervaren vakman?

Wij kunnen ons voorstellen dat u de werkzaamheden liever laat uitvoeren door een ervaren vakman. Deze kan u snel en goed van dienst zijn. Bovendien zijn de werkzaamheden dan vaak sneller uitgevoerd. Muren zagen is onze specialiteit. DeBetonboorder.nl werkt uitsluitend met betrouwbare en vriendelijke mensen. Wij bekijken graag met u wat de mogelijkheden zijn om uw klus het best uit te voeren.

Duidelijke prijs en snel ter plaatse

Wij werken door het gehele land, met eigen personeel en vakmensen uit uw buurt. Deze zijn daarom vaak snel ter plaatse en hebben weinig reiskosten. Via onze website kunt u eenvoudig een vakkundige betonboorder bestellen. Na uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op om de werkzaamheden door te nemen. Daarna volgt een vrijblijvende offerte op maat. Wanneer deze akkoord is spreken we met u een datum en tijd af om de werkzaamheden voor u uit te voeren. Achteraf ontvangt u de factuur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Betonzagen

Onze kracht

 • 100% vakmensen

 • Alle soorten gesteente

 • Eerlijke prijs

 • Flexibele service

 • Uitstekende klanttevredenheid