Mechanische kruipruimte ventilatie
Wanneer u last heeft van een muffe geur of stank in uw huis, dan kan het zo zijn dat uw kruipruimte te vochtig is. Dit kan in veel gevallen worden opgelost met kruipruimte ventilatie. Wanneer reguliere kruipruimte ventilatie niet mogelijk is, dan kan mechanische kruipruimte ventilatie de oplossing zijn.
Deskundig
Wij werken enkel met ervaren vakmensen
Transparant
U weet altijd waar u aan toe bent
Snelle service
Op werkdagen binnen 24 uur contact
Klanttevredenheid
Wij denken graag mee in uw project
Deskundig
Wij werken enkel met ervaren vakmensen
Transparant
U weet altijd waar u aan toe bent
Snelle service
Op werkdagen binnen 24 uur contact
Klanttevredenheid
Wij denken graag mee in uw project
Waarom kruipruimte ventileren?
Door optrekkend vocht vanuit het grondwater kan het zijn dat uw kruipruimte te nat wordt. Als dit zo is dan kunt u een muffe geur, stank, schimmel of zelfs funderingsrot ervaren. Dit kan in veel gevallen worden opgelost door kruipruimteventilatie aan te brengen. Normaal gesproken boren we dan aan de voor- en achterkant van het huis naar de kruipruimte toe. Op deze manier kan het drukverschil van de wind voor luchtstroom door de kruipruimte zorgen. Hiermee laten we de natuur voor ons het werk doen. Het filmpje hiernaast beeld mooi uit wij hoe wij te werk gaan als we kruipruimteventilatie installeren. In sommige gevallen is het niet mogelijk om aan beide kanten van het huis te boren. In die gevallen kan mechanische kruipruimteventilatie een uitkomst bieden.
Waarom mechanische kruipruimteventilatie?
Voor reguliere kruipruimteventilatie is het belangrijk dat er aan de voor- en achterkant van het huis gaten door de gevel, naar de kruipruimte toe kunnen worden geboord. Vaak is dit echter niet mogelijk wanneer er een uitbouw is geplaatst waar geen kruipruimte onder zit. In dat geval kan er geen effectieve natuurlijke luchtstroom worden gecreëerd. In deze gevallen kan er met mechanische kruipruimteventilatie alsnog een luchtstroom worden geforceerd. Hiermee kan de vochtige lucht vanuit de kruipruimte worden afgevoerd. Wanneer er wel aan beide kanten kan worden geboord raden wij echter alsnog aan om reguliere kruipruimteventilatie aan te leggen.
Wat is er nodig voor mechanische kruipruimteventilatie?
Bij het aanleggen van mechanische kruipruimteventilatie is het belangrijk dat de kruipruimte toegankelijk is. Als u geen kruipluik heeft, dan kunnen wij die eventueel voor u maken. Daarnaast moet er genoeg ruimte zijn op de gevel om een gat doorheen te boren. Dit gat wordt de afvoer van de mechanische kruipruimteventilatie. De mechanische kruipruimteventilatie sluiten wij aan op de stroom in de meterkast, of een stopcontact in de kruipruimte zelf. Hierbij zuigt de mechanische kruipruimteventilatie aan in de kruipruimte, en voert deze vochtige lucht af via de gevel. Het gat op de gevel wordt netjes afgewerkt met een rooster.
De oplossing tegen stank vanuit uw kruipruimte
Het wordt geregeld als een optie gezien om de kruipruimte niet te ventileren, maar de vloeren water- en luchtdicht af te sluiten. Dat lijkt misschien een goede optie, maar in de praktijk komen geuren uit de kruipruimte toch vaak naar boven via bijvoorbeeld de muren. Een goede ventilatie van de kruipruimte voorkomt dit. Bovendien blijft het gevaar van betonrot aanwezig bij geen of onvoldoende kruipruimteventilatie. Zelfs wanneer de kruipruimte zelf goed geïsoleerd is, is het aan te raden om ventilatie aan te brengen. Er blijft een kans op condenserend vocht dat nergens naartoe kan en dus zorgt voor stank en rot.
Waarom reguliere kruipruimteventilatie in plaats van mechanische kruipruimteventilatie?
Mechanische kruipruimte brengt wel iets meer kosten met zich mee vergeleken met “gewone” kruipruimteventilatie. De installatie is wat hoger in prijs omdat er meer materiaalkosten en expertise bij komen kijken dan bij “gewone” kruipruimteventilatie. Daarnaast verbruikt mechanische kruipruimteventilatie ook nog een beetje energie, terwijl reguliere kruipruimteventilatie geheel geregeld wordt door de natuur.
Hoeveel kost mechanische kruipruimteventilatie?
De kosten voor het aanleggen van mechanische kruipruimteventilatie liggen wat hoger dan de kosten voor reguliere kruipruimteventialtie. In meeste gevallen kunnen wij mechanische kruipruimteventilatie aanleggen voor €950,- exclusief btw. Daarnaast verbruikt de ventilator nog een beetje stroom. Het minimum verbruik hiervan ligt op 5 Watt.
Kan ik de mechanische kruipruimteventilatie ook uitzetten?
De mechanische kruipruimteventilatie wordt normaal gesproken geleverd met vochtsensor, maar ook met afstandsbediening.
Hierin heeft u zelf de keuze om de ventilator zichzelf te laten reguleren, of zelf de regie te nemen over hoeveel lucht hij verplaatst.
Kan de mechanische kruipruimteventilatie tegen vorst en vrieskou?
Wij hebben speciaal mechanische kruipruimteventilatie uitgekozen die bestand is tegen vrieskou. Zelfs als de temperatuur onder het vriespunt valt zal de ventilator blijven werken, en niet kapot gaan. Hierbij heeft u een oplossing die ook met extreem weer bestand is tegen de elementen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan
DeBetonboorder is de specialist in het betonboren, betonfrezen, betonzagen, dakramen plaatsen en beton slopen. Ook voor het koppensnellen of leidingen in muren frezen kunt u onze hulp inroepen. Geïnteresseerd geraakt in wat wij doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en u hoort op werkdagen binnen 24 uur van ons terug.
FAQ
Wanneer u niet aan de voor en achterkant van het huis een gevel heeft om in te kunnen boren dan kan het zijn dat mechanische kruipruimteventilatie de oplossing is. In plaats van natuurlijke ventilatie kunt u dan de ventilatie forceren. Hierdoor kunt u alsnog een gezond klimaat in de kruipruimte realiseren.
Reguliere kruipruimteventilatie kunt u aanleggen door aan de voor en achterkant van het huis te boren, hiermee kan er trek worden gerealiseerd in de kruipruimte. Soms kun je niet aan genoeg kanten boren om deze trek te realiseren. Dan kun je mechanische kruipruimte inzetten.
Normaal gesproken kost het aanleggen van mechanische kruipruimteventilatie ongeveern €950,- exclusief btw, afhankelijk van uw situatie kan dit bedrag hoger of lager uitvallen.
Het installeren van mechanische kruipruimte duurt doorgaans ongeveer 4 tot 6 uur.
In meeste gevallen is het installeren van mechanische kruipruimte ventilatie mogelijk. Wij denken graag met u mee, dus neem bij twijfel zeker contact op!