4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Lichtstraat in een betonnen dak​

Wilt u meer licht in uw huis? Meer daglicht in uw woning geeft een fijner gevoel en zorgt er voor dat de ruimte groter lijkt. Zeker met een uitbouw aan de woonkamer kan het nog wel eens voorkomen dat het daglicht vanuit de gevel niet ver genoeg de ruimte in komt. Het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak kan hierbij uitkomst bieden!

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Waarom een lichtstraat in een betonnen dak?

Het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak kan een goede oplossing zijn om meer licht in uw huis te krijgen. Wanneer de woonkamer of een andere ruimte is uitgebouwd, is het raam in de gevel vaak een stuk verder van de achterkant van de ruimte af dan gewoonlijk. Hierdoor kan het zeker achter in de uitgebouwde kamer een stuk donkerder zijn. Door het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak kunt u dit daglicht weer verder brengen in uw huis. Hierdoor worden kamers op het zicht groter, en geeft de ruimte over het algemeen een beter gevoel. In het filmpje hiernaast kunt u zien hoe wij te werk gaan als we een lichtstraat in een betonnen dak plaatsen

Constructief verantwoordde lichtstraat

Constructief verantwoordde lichtstraat

Bij het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak is het belangrijk om er voor te zorgen dat dit een constructief goede oplossing is. In sommige gevallen is het dan ook belangrijk om een verstevigende staalconstructie te plaatsen als het gat in het dak wordt gemaakt voor de lichtstraat. Deze staalconstructie kunnen wij uiteraard ook plaatsen, hierdoor heeft u daar geen zorgen aan.

Lichtstraat inclusief afwerking, allemaal in-house

Voor het plaatsen van een lichtstraat zijn veel verschillende specialisten nodig. Hiervoor heeft u een betonzager, lasser, timmerman, dakdekker en stukadoor nodig. Graag organiseren wij dit voor u, daarom hebben wij geoliede teams, die gewend zijn om met elkaar samen te werken. Hierdoor hoeft u zelf niet deze specialisten bij elkaar te zoeken, waardoor de kans op stagnatie en fouten velen malen kleiner is! Ook zijn stagnatie-uren hierdoor niet voor uw rekening, en kunt u uit gaan van onze duidelijke vaste prijzen.

Lichtstraat inclusief afwerking
Risico's tijdens de werkzaamheden

Risico’s tijdens de werkzaamheden

Meestal worden lichtstraten in een betonnen dak in bestaande situatie geplaatst, daar hebben wij dan ook veel ervaring mee. Wij zorgen dat er altijd zo weinig mogelijk tijd zit tussen het maken van de sparing voor de lichtstraat en het plaatsen en waterdicht maken van de lichtstraat. Hierdoor is er een minimale kans op lekkage. Ook hebben wij methodes ontwikkeld om tijdens regen en slechter weer door te kunnen werken.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Stof en viezigheid tijdens de werkzaamheden​

Het zagen en hakken in beton is grof werk. Wij hebben systemen opgezet waarbij de invloed op uw woonkamer, keuken of badkamer minimaal zijn. Aan de onderkant van het te maken gat plaatsen wij een structuur waardoor het zaagwater en stof zoveel mogelijk wordt opgevangen. Een enkele druiper of een beetje stof is helaas niet in alle situaties te voorkomen. Daarnaast bedekken wij de vloer onder de sparing, om er voor te zorgen dat die intact blijft.

Stof en viezigheid tijdens de werkzaamheden
Leidingen in het plafond

Leidingen in het plafond

Het kan zijn dat er leidingen lopen op de plek waar het gat voor de lichtstraat moet komen. Soms kunt u van tevoren inschatten wat voor leidingen hier lopen, omdat er bijvoorbeeld een centraaldoos van elektriciteit zit. Echter kunt u altijd iets onverwachts tegenkomen. In de meeste gevallen kan het herstelwerk van deze leidingen weggewerkt worden achter de aftimmering van de lichtstraat.

Kosten van een lichtstraat in een betonnen dak

De kosten van het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak zijn sterk afhankelijk van de situatie, de grootte van de lichtstraat en de constructie van het dak. Een lichtstraat in een betonnen dak, van 4x1m, inclusief afwerking plaatsen wij al vanaf €6900,- exclusief btw. Dit is dan wel exclusief de levering van de lichtstraat zelf.

Kosten van een lichtstraat in een betonnen dak
Welke merken lichtstraat in een betonnen dak?

Welke merken lichtstraat in een betonnen dak?

Er zijn heel veel verschillende bedrijven die lichtstraten produceren. Of dit nou lichtstraten in delen zijn of uit 1 stuk, van hout of aluminium. Wij zijn in staat om alle merken lichtstraten te plaatsen. Mocht u nog vragen hebben over de mogelijkheden, dan horen wij dat graag. Ook kunt u uiteraard vrijblijvend een offerte opvragen!

Wij doen meer dan alleen het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak

Wij leveren ook vakmensen voor klussen als dakramen in een betonnen dak plaatsen, daglicht buizen in een betonnen dak plaatsen, het boren en installeren van dakdoorvoeren en mechanische kruiptuimte ventilatie. Voor al uw werkzaamheden in steen of beton kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij werken snel, zorgvuldig en deskundig.