4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Mechanische Kruipruimte Ventilatie

Wanneer u last heeft van een muffe geur of stank in uw huis, dan kan het zo zijn dat uw kruipruimte te vochtig is. Dit kan in veel gevallen worden opgelost met kruipruimte ventilatie. Als reguliere kruipruimte ventilatie niet mogelijk is, dan kan mechanische kruipruimte ventilatie de oplossing zijn.

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Waarom kruipruimte ventileren?

Door optrekkend vocht vanuit het grondwater kan het zijn dat uw kruipruimte te nat wordt. Als dit zo is dan kunt u een muffe geur, stank, schimmel of zelfs funderingsrot ervaren. Dit kan in veel gevallen worden opgelost door kruipruimte ventilatie aan te brengen. Normaal gesproken boren we dan aan de voor- en achterkant van het huis naar de kruipruimte toe. Op deze manier kan het drukverschil van de wind voor luchtstroom door de kruipruimte zorgen. Hiermee laten we de natuur voor ons het werk doen. In het filmpje hiernaast leggen wij hoe wij te werk gaan als we kruipruimte ventilatie installeren. In sommige gevallen is het niet mogelijk om aan beide kanten van het huis te boren. In die gevallen kan mechanische kruipruimte ventilatie een uitkomst bieden.

Waarom mechanische kruipruimte ventilatie

Waarom mechanische kruipruimte ventilatie?

Voor reguliere kruipruimte ventilatie is het belangrijk dat er aan de voor- en achterkant van het huis gaten door de gevel, naar de kruipruimte toe kunnen worden geboord. Vaak is dit echter niet mogelijk wanneer er een uitbouw is geplaatst waar geen kruipruimte onder zit. Op die manier kan er geen effectieve natuurlijke luchtstroom worden gecreëerd. In deze gevallen kan er met mechanische kruipruimte ventilatie alsnog een luchtstroom worden geforceerd. Hiermee kan de vochtige lucht vanuit de kruipruimte worden afgevoerd. Wanneer er wel aan beide kanten kan worden geboord raden wij echter alsnog aan om reguliere kruipruimte ventilatie aan te leggen.

Wat is er nodig?

Bij het aanleggen van mechanische kruipruimte ventilatie is het belangrijk dat de kruipruimte toegankelijk is. Als u geen kruipluik heeft, dan kunnen wij die eventueel voor u maken. Daarnaast moet er genoeg ruimte zijn op de gevel om een gat doorheen te boren. Dit gat wordt de afvoer van de mechanische ventilatie. De ventilatie sluiten wij aan op de stroom in de meterkast, of een stopcontact in de kruipruimte zelf. Hierbij zuigt de ventilatie aan in de kruipruimte, en voert deze vochtige lucht af via de gevel. Het gat op de gevel wordt netjes afgewerkt met een rooster.

wat is er nodig voor mechanische kruipruimte ventilatie
Welke kruipruimte ventilatie kan ik het beste kiezen

Welke kruipruimte ventilatie kan ik het beste kiezen?

Mechanische kruipruimte ventilatie brengt wel iets meer kosten met zich mee vergeleken met “gewone” kruipruimte ventilatie. De installatie is wat hoger in prijs omdat er meer materiaalkosten en expertise bij komen kijken dan bij “gewone” kruipruimte ventilatie. Daarnaast verbruikt een ventilator ook nog een beetje energie, terwijl reguliere kruipruimte ventilatie geheel geregeld wordt door de natuur.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Hoeveel kost mechanische kruipruimte ventilatie?

De kosten voor het aanleggen van mechanische kruipruimte ventilatie liggen wat hoger dan de kosten voor reguliere kruipruimte ventialtie. In meeste gevallen kunnen wij mechanische kruipruimte ventilatie aanleggen voor €950,- exclusief btw. Daarnaast verbruikt de ventilator nog een beetje stroom. Het minimum verbruik hiervan ligt op ongeveer 5 Watt.

Hoeveel kost mechanische kruipruimte ventilatie
Mechanische kruipruimte ventilatie uitzetten

Kan ik de mechanische kruipruimte ventilatie ook uitzetten?

De mechanische kruipruimte ventilatie wordt normaal gesproken geleverd met vochtsensor, maar ook met afstandsbediening. Hierin heeft u zelf de keuze om de ventilator zichzelf te laten reguleren, of zelf de regie te nemen over hoeveel lucht hij verplaatst.

Kan de mechanische kruipruimte ventilatie tegen vorst en vrieskou?

Wij hebben speciaal mechanische ventilatie uitgekozen die bestand is tegen vrieskou, omdat het best koud kan worden in de kruipruimte. Zelfs als de temperatuur onder het vriespunt valt zal de ventilator blijven werken, en niet kapot gaan. Hierbij heeft u een oplossing die ook met extreem weer bestand is tegen de elementen.

Mechanische kruipruimte ventilatie kan tegen vrieskou

Wij doen meer dan mechanische kruipruimte ventilatie installeren

Wij hebben ook vakmensen die gespecialiseerd zijn in klussen als dakramen in beton plaatsenbeton borenbetonfrezen en reguliere kruipruimte ventilatie. Als u andere werkzaamheden in beton heeft dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij werken deskundig en snel.