4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Dakdoorvoer boren en installeren in een plat betonnen dak​

Verduurzamen vraagt steeds vaker om het door een plat dak boren. De dakdoorvoer moet daarna worden ingebrand of ingewerkt. Het dak onder de dakbedekking is vaak gemaakt van beton, dus voor de eerste stap heb je een betonboorder nodig. Om de dakdoorvoer weer af te werken heb je een dakdekker nodig.

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Dakdoorvoer in een betonnen plat dak boren en inwerken of inbranden

Wil je een dakdoorvoer in een plat dak boren én inwerken of inbranden? Dan heb je een betonboorder én een dakdekker nodig. Bij De Betonboorder combineren we die diensten. Binnen ons bedrijf zijn we namelijk gespecialiseerd in zowel betonboren als in dakdekken.

Dat betekent dat we de beide diensten combineren én dat we op hetzelfde moment beschikbaar zijn. Zo heb jij daar geen omkijken naar en regel je eenvoudig een dakdoorvoer voor jouw airco, voor zonnepanelen of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Waar heb ik een dakdoorvoer voor nodig?

Waar heb ik een dakdoorvoer voor nodig?

Zonnepanelen, warmtepompen en airconditioning moeten leidingen en kabels naar de binnenkant van het huis gevoerd hebben. Hiervoor komt een dakdoorvoer voor een plat dak te pas. Met een dakdoorvoer kun je de leidingen vanaf je garage, uitbouw of platte dak het huis in laten lopen. Daarna kun je in huis de leiding naar de benodigde locatie laten lopen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over lekkages vanaf het platte dak!

Hoe wordt een gat door het dak geboord?

Om een gat door het betonnen dak te boren is het belangrijk om eerst de positie van het gat te bepalen. Hierbij is het belangrijk dat het gat binnen op een goede plek uit komt, maar buiten ook. Buiten is het belangrijk dat het gat niet te dicht op andere objecten, zoals ventilatiebuizen of de dakrand, te boren. Als dit gat door het dak te dicht op zo’n object zit, dan kan het heel moeilijk worden om het dak weer goed waterdicht te krijgen. Binnen is het uiteraard belangrijk dat het gat op een handige en esthetisch verantwoorde plek komt, zodat alles later weer netjes afgewerkt kan worden. Een gat door een betonnen dak boor je vanaf boven als dat kan. Voordat we daar aan beginnen boren wij eerst een klein proefgaatje naar boven om de door u uitgemeten positie te controleren. Daarna wordt er een bak onder het te maken gat geplaatst om het boorwater op te vangen. Nu kan het gat geboord worden!

Gat boren voor een dakdoorvoer
Dakdoorvoer installeren op dezelfde dag als boren van het gat

Waarom moet moet het branden van dakdoorvoer op hetzelfde moment als het boren van het gat?

Het is altijd verstandig om het gat door het platte dak direct in te branden met een dakdoorvoer. Wanneer het gat door het dak heen is geboord is het dak in essentie lek. De enige manier om dit lek te dichten is door een dakdoorvoer in te werken in de huidige dakbedekking. Als daar tijd tussen zou zitten, en het gaat regenen kunt u last krijgen van lekkage. Het kan namelijk gebeuren dat al het water dat op het gehele dak valt, door dit ene gat naar binnen gaat stromen. Als het gat gelijk waterdicht afgesloten wordt met een dakdoorvoer is hier geen gevaar voor!

Advies nodig? Wij helpen u graag

Hoe ziet een dakdoorvoer er uit?

Een dakdoorvoer voor leidingen bestaat vaak uit een aluminium plaat met een koker, ook wel de plakplaat genoemd. Deze plakplaat zorgt voor genoeg oppervlak is om de dakdoorvoer waterdicht te maken. Op de plakplaat kunnen verschillenden doorvoerstukken zitten. Deze doorvoerstukken zorgen ervoor dat er vanaf boven geen water in de dakdoorvoer kan komen.

Dakdoorvoer in betonnen plat dak
een dakdoorvoer in dakbedekking

In welke dakbedekking kunnen jullie een dakdoorvoer boren en installeren?

Wij kunnen in de meest gebruikte types dakbedekking dakdoorvoeren boren en installeren. Wanneer er een dakdoorvoer geïnstalleerd wordt is het belangrijk om te weten wat voor dakbedekking u heeft. Mogelijk heeft u deze informatie nog van de koop van uw huis, of een recente verbouwing. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons een paar goede foto’s van de dakbedekking sturen. Aan de hand van deze foto’s kunnen we bepalen wat voor dakbedekking u heeft. Zodra we dit weten kunnen we gelijk de werkzaamheden inplannen om uw dakdoorvoer in uw betonnen dak te boren en te installeren.

Wij doen meer dan dakdoorvoeren boren en installeren in betonnen platte daken

Wij leveren ook vakmensen voor klussen als beton borenbetonfrezen en kruipruimte ventilatie. Ook voor andere werkzaamheden in beton of steen kunt u contact met ons opnemen. Hierbij werken wij uiteraard met dezelfde zorgvuldigheid als anders.