test

Vaste trap naar zolder

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Vaste trap naar zolder

Wilt u een vaste trap naar zolder maken, om de zolder beter bij uw huis betrekken? Dan moet u bij De Betonboorder zijn. Wij kunnen u hiervoor een totaalpakket aanbieden. Wij maken het gat en we leveren en installeren een passende staalconstructie (als het nodig is). Vervolgens kunnen we ook de trap plaatsen. In de woningen met een vlizotrapgat kunnen we het vlizotrapgat ook weer netjes dichtmaken met wapening en beton.

Op deze pagina hebben we geprobeerd het proces zo duidelijk mogelijk weer te geven. Echter zijn er heel veel situaties denkbaar. Als u een afwijkende situatie heeft denken we graag met u mee!

Zware staalconstructie trapgat voor trap naar zolder
Trapgat voor vaste trap naar zolder

Waar past de trap het beste

Wanneer er een vaste trap wordt geplaatst, zal er eerst een groter trapgat gezaagd moeten worden. Het zou natuurlijk ook kunnen dat u het trapgat op een andere plek wilt hebben. Dit kan helaas niet overal. Met onze ervaring denken we graag met u mee over wat de beste opties zijn. Als het verplaatsen van het trapgat mogelijk is, kunnen wij direct het oude vlizotrapgat voor u dichtmaken, zodat u daar ook geen omkijken meer naar heeft.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Kosten vaste trap naar zolder

De kosten voor het maken van de vaste trap naar zolder bestaan uit betonwerkzaamheden en de trap. Afhankelijk van het type betonvloer kan de prijs variëren. Ook heeft niet elk type betonvloer een staalconstructie nodig die de vloer na het maken van het gat moet ondersteunen. Dit is een grote variabele in de prijsstelling. In de meeste gevallen kunnen wij op basis van foto’s bepalen wat voor vloer u heeft. In die gevallen kunnen wij via de mail op werkdagen binnen 24 uur een passende offerte voor u maken.

Het laten maken van de offerte is kosteloos. In een enkel geval zullen we langs moeten komen op locatie of een constructieberekening moeten laten maken. We proberen dan altijd vooraf een richtprijs voor de werkzaamheden af te geven. Zo weet u waar u aan toe bent voordat u kosten maakt.

Naast de betonwerkzaamheden zijn uw wensen m.b.t. de trap van belang voor de offerte. De grootste variabele is of u een open of gesloten trap wenst en wat de afmetingen van de trap moeten worden. Daarnaast kunnen we eventueel een trap met of zonder leuning leveren, of een hekje boven monteren.

Ook in kanaalplaatvloeren kunnen wij een trapgat zagen en een vaste trap naar zolder installeren
Zagen van een trapgat voor een vaste trap naar zolder

Hoe gaan we te werk?​

Onze dag begint altijd met het uittekenen van het trapgat voor de vaste trap naar zolder. Omdat we alleen vanaf boven kunnen zagen moeten we het trapgat aan de bovenkant aftekenen. Om de maten te bepalen boren we vanaf onder gaten in de hoeken van het gewenste trapgat, zodat we boven de exacte juiste maat zagen. Vervolgens zullen we de vloer ondersteunen met stempels en plaatsen we een opvangbak onder de gewenste sparing.

Het trapgat wordt dan vanaf boven gezaagd met een diamantzaag. Om de zaag te koelen en het stof te beperken gebruiken we altijd een klein beetje water. Dit water wordt opgevangen in de opvangbak. Na het zagen zullen we het blok beton in stukken hakken in de opvangbak. Het puin zullen we vervolgens opruimen en afvoeren. Op dat moment heeft u een strak nieuw trapgat.

In sommige gevallen moet er een staalconstructie worden aangebracht om de vloer te ondersteunen. De meeste oplossingen hebben wij op voorraad liggen. Deze constructie moet worden aangebracht voordat de stempels worden verwijderd.

Aan het einde van de dag zullen wij het oude trapgat dichtstorten. Hiervoor zullen we in de randen van het oude trapgat gaten boren waar we vervolgens nieuwe staven wapening chemisch zullen verankeren. Op deze nieuwe staven komt een wapeningsnet te liggen. Vervolgens zullen we een bekisting maken die we vanaf onder tegen het plafond aan stempelen. Daarna storten we het gat dicht met beton.

Voordat de stempels weggehaald mogen worden moet het beton 48 uur drogen. Na deze periode kan de vloer belast worden. Hierdoor weten we zeker dat al het beton is uitgehard en dat de stempels plus bijhorende bekisting veilig verwijderd kunnen worden.

Wanneer het gat gemaakt is zullen we de vaste trap naar zolder inmeten. Hierdoor kan de productie van de trap meteen beginnen. Doordat we de trap pas gaan maken nadat het trapgat definitief is, krijgt u het mooiste resultaat. De levertijd van de trap is tussen de een en drie weken. Hierna zullen wij de trap bij u installeren en kunt u prettig gebruik maken van uw zolderruimte. 

Dichtstorten vlizotrapgat voor een vaste trap naar zolder
Afvoeren puin trapgat vaste trap naar zolder

Hoe lang duren de werkzaamheden?

In de meeste situaties kunnen wij de betonwerkzaamheden binnen een dag afronden, waardoor de grootste overlast van korte duur is. De trap wordt ingemeten nadat het gat gemaakt is. Deze installeren wij meestal binnen 3 weken nadat de betonwerkzaamheden zijn afgerond. In de tussentijd is de zolder beperkt bereikbaar via het nieuwe trapgat met een eigen ladder. Na maximaal 3 weken kunt u genieten van de vaste trap naar zolder.

Vraag een offerte aan

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van een vaste trap naar zolder maken? Neem dan direct contact met ons op. Wij brengen u graag een offerte uit. Dit doet u door op de knop hier onder te klikken. U kunt dan direct een offerte aanvragen. Hebt u nog vragen over onze dienstverlening of aanverwante zaken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en wat wij doen.

FAQ

Ik weet niet of het constructief verantwoord is om een trapgat te laten zagen, kunt u mij hierbij helpen?

Zeker! Wij kunnen vaak aan de hand van foto’s al bepalen of er zomaar een gat in de vloer gemaakt kan worden. Het maken van het gat is altijd mogelijk, alleen soms is er staal voor nodig om de vloer te ondersteunen zodra het gat er in zit. Hiervoor hebben wij goedgekeurde standaardoplossing. Indien het gaat om grotere gaten of afwijkende situaties kunnen wij dit samen met een constructeur. Neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Kunt u ook een constructieberekening voor mij maken?

Zeker! Echter is een constructieberekening niet altijd nodig. In sommige gevallen vereist de VVE of de gemeente een constructieberekening. Wij hebben een vaste constructeur waarmee wij werken. Vaak is de constructieberekening binnen een week binnen.

Komt er iemand langs om de situatie te bekijken?

Omdat wij graag concurrerend willen zijn in onze prijzen proberen we dit te voorkomen. We proberen daarom altijd eerst met videobellen of met foto’s te kijken of wij een duidelijk genoeg beeld kunnen krijgen van de situatie. In de meeste gevallen kunnen wij een offerte maken zonder langs te komen. Mocht dit nou lastig zijn kunnen we natuurlijk altijd een afspraak maken.

Kunt u een vrijblijvende offerte voor mij maken?

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend. Wij streven er ook naar om altijd een vaste prijs voor de werkzaamheden neer te leggen, zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Hoe werkt de betaling bij u?

Wij sturen altijd achteraf een factuur via de email. Op de factuur staat ook een QR-code welke u kunt scannen met uw telefoon.

Onze kracht

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Shopping Cart