4.9 Google reviews 085-0653017[email protected]

Vaste trap naar zolder

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project

Vaste trap naar zolder

Wilt u een vaste trap naar zolder maken, om de zolder beter bij uw huis betrekken? Wij kunnen u hiervoor een totaalpakket aanbieden. Wij maken het gat en leveren en installeren een passende staalconstructie (als het nodig is), vervolgens plaatsen we de vaste trap naar zolder. In woningen met een vlizotrap maken we het vlizotrapgat weer dicht met gebruik van wapening en beton.

Op deze pagina geven we het proces zo duidelijk mogelijk weer. Echter zijn er heel veel situaties denkbaar. Als u een afwijkende situatie heeft denken we graag met u mee!

Trapgat voor vaste trap naar zolder

Waar past de trap het beste?

Wanneer er een vaste trap wordt geplaatst, wordt er eerst een groter trapgat gezaagd, of moet het trapgat verplaatst worden. Dit kan helaas niet overal, maar we bespreken de opties graag met u. Als het verplaatsen van het trapgat mogelijk is, maken wij het oude vlizotrapgat voor u dicht, zodat u daar ook geen omkijken meer naar heeft.

Advies nodig? Wij helpen u graag

Kosten vaste trap naar zolder

De kosten voor het maken van de vaste trap naar zolder bestaan uit betonwerkzaamheden en de trap zelf. Afhankelijk van het type betonvloer variëren de kosten. Ook heeft niet elk type betonvloer een staalconstructie nodig die de vloer na het maken van het gat ondersteunt. Dit is een grote variabele in de kosten van het plaatsen van een zoldertrap. In de meeste gevallen bepalen wij op basis van foto’s wat voor vloer u heeft.

Vrijblijvende offerte

Nadat we bepaald hebben wat voor vloer u heeft, sturen we u binnen 24 uur een geheel vrijblijvende offerte toe voor het realiseren van een vaste trap. In een enkel geval komen we langs op locatie of maken we een constructieberekening van de gewenste zoldertrap. We proberen in dat geval altijd vooraf een richtprijs voor de werkzaamheden af te geven. Zo weet u waar u aan toe bent voordat u kosten maakt.

Naast de betonwerkzaamheden zijn uw wensen m.b.t. de trap van belang voor de uiteindelijke kosten. De grootste variabele is of u een open of gesloten trap wenst en wat de afmetingen van de trap moeten worden. Daarnaast kunnen we eventueel een trap met of zonder leuning leveren, of een hekje bovenaan de trap monteren.

Ook in kanaalplaatvloeren kunnen wij een trapgat zagen en een vaste trap naar zolder installeren
Zagen van een trapgat voor een vaste trap naar zolder

Hoe maken we een vaste trap naar zolder?

Uittekenen

Onze dag begint altijd met het uittekenen van het trapgat voor de vaste trap naar zolder. Omdat we alleen vanaf boven kunnen zagen, tekenen we het trapgat aan de bovenkant af. Om de maten te bepalen van de zoldertrap boren we vanaf onder gaten in de hoeken van het gewenste trapgat, zodat we boven de exacte juiste maat zagen. Vervolgens ondersteunen we de vloer met stempels en plaatsen we een opvangbak onder de gewenste sparing voor de zoldertrap.

Zagen

Het trapgat wordt dan vanaf boven gezaagd met een diamantzaag. Om de zaag te koelen en het stof te beperken gebruiken we altijd een klein beetje water. Dit water wordt opgevangen in de opvangbak. Na het zagen hakken we het beton in stukken in de opvangbak. Het puin ruimen we op en voeren we af. Op dat moment heeft u een strak nieuw trapgat waar we de zoldertrap in plaatsen.

Staalconstructie aanbrengen

In sommige gevallen moet er een staalconstructie worden aangebracht om de vloer te ondersteunen. De meeste oplossingen hebben wij op voorraad liggen. Deze constructie moet worden aangebracht voordat de stempels worden verwijderd.

Oude trapgat dichtstorten

Aan het einde van de dag storten we het oude trapgat dicht. Hiervoor boren we in de randen van het oude trapgat, vervolgens verankeren we nieuwe staven wapening chemisch. Op deze nieuwe staven komt een wapeningsnet te liggen. Vervolgens maken we een bekisting die we vanaf de onderkant tegen het plafond aan stempelen. Daarna storten we het gat dicht met beton.

Drogen

Voordat de stempels weggehaald worden, moet het beton 48 uur drogen. Na deze periode kan de vloer belast worden. Zodoende weten we zeker dat al het beton is uitgehard en dat de stempels plus bijhorende bekisting veilig verwijderd kunnen worden.

Vaste trap naar zolder inmeten

Wanneer het gat voor de zoldertrap gemaakt is meten we de vaste trap naar zolder in. Hierdoor kan de productie van de trap meteen beginnen. Doordat we de zoldertrap pas maken nadat het trapgat definitief is, krijgt u het mooiste resultaat. De levertijd van de trap is tussen de een en drie weke

Dichtstorten vlizotrapgat voor een vaste trap naar zolder
Afvoeren puin trapgat vaste trap naar zolder

Hoe lang duurt een trap naar zolder plaatsen?

In de meeste situaties kunnen wij de betonwerkzaamheden binnen een dag afronden, waardoor de grootste overlast van korte duur is. De trap wordt ingemeten nadat het gat gemaakt is. We plaatsen de zoldertrap meestal binnen 3 weken nadat de betonwerkzaamheden zijn afgerond. In de tussentijd is de zolder beperkt bereikbaar via het nieuwe trapgat met een eigen ladder. Na maximaal 3 weken kunt u genieten van de vaste trap naar zolder.

Vraag een offerte aan

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van een vaste trap naar zolder maken? Neem dan direct contact met ons op door op onderstaande knop te drukken. Wij brengen graag een offerte uit. Heeft u nog vragen over onze dienstverlening omtrent het realiseren van trappen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en wat wij doen.

FAQ

Ik weet niet of het constructief verantwoord is om een trapgat te laten zagen, kunt u mij hierbij helpen?

Zeker! Wij kunnen vaak aan de hand van foto’s al bepalen of er zomaar een gat in de vloer gemaakt kan worden. Het maken van het gat is altijd mogelijk, alleen soms is er staal voor nodig om de vloer te ondersteunen zodra het gat er in zit. Hiervoor hebben wij goedgekeurde standaardoplossing. Indien het gaat om grotere gaten of afwijkende situaties kunnen wij dit samen met een constructeur. Neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Kunt u ook een constructieberekening voor mij maken?

Zeker! Echter is een constructieberekening niet altijd nodig. In sommige gevallen vereist de VVE of de gemeente een constructieberekening. Wij hebben een vaste constructeur waarmee wij werken. Vaak is de constructieberekening binnen een week binnen.

Komt er iemand langs om de situatie te bekijken?

Omdat wij graag concurrerend willen zijn in onze prijzen proberen we dit te voorkomen. We proberen daarom altijd eerst met videobellen of met foto’s te kijken of wij een duidelijk genoeg beeld kunnen krijgen van de situatie. In de meeste gevallen kunnen wij een offerte maken zonder langs te komen. Mocht dit nou lastig zijn kunnen we natuurlijk altijd een afspraak maken.

Kunt u een vrijblijvende offerte voor mij maken?

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend. Wij streven er ook naar om altijd een vaste prijs voor de werkzaamheden neer te leggen, zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Hoe werkt de betaling bij u?

Wij sturen altijd achteraf een factuur via de email. Op de factuur staat ook een QR-code welke u kunt scannen met uw telefoon.

Gerelateerde artikelen

Onze kracht

debetonboorder uitvoering

Deskundig

Wij werken enkel met ervaren vakmensen

debetonboorder transparante prijs

Transparant

U weet altijd waar u aan toe bent

debetonboorder snelle service

Snelle service

Op werkdagen binnen 24 uur contact

debetonboorder klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wij denken graag mee in uw project